Η συγκλονιστική κατάθεση Ινδαρέ για την αστυνομία – “Φάγαμε το ξύλο της αρκούδας, μας έβριζαν την μάνα”

 Η συγκλονιστική κατάθεση Ινδαρέ για την αστυνομία – “Φάγαμε το ξύλο της αρκούδας, μας έβριζαν την μάνα”

Ο σκηνοθέτης απολογήθηκε για τα γεγονότα στο Κουκάκι και μίλησε για τη βία που δέχθηκε. Τα όσα διαδραματίστηκαν στο Κουκάκι το Δεκέμβριο του 2019 αναβίωσαν τη Δευτέρα (7/11) στη δικαστική αίθουσα, με τον Δημήτρη Ινδαρέ να περιγράφει τα όσα έζησε ο ίδιος.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της απολογίας του στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων ο σκηνοθέτης υποστήριξε πως «φάγαμε το ξύλο της αρκούδας» και στο τέλος βρέθηκαν κατηγορούμενοι, αν και «δεν βρίσαμε, δεν δείραμε, δεν αμυνθήκαμε…».

Ο κ. Ινδαρές κατά την απολογία του υποστήριξε πως απολογείται για την αφέλειά του να πιστεύει ότι «η Ελληνική Αστυνομία είναι για να μας προστατεύει».

«Απολογούμαι απέναντι στα παιδιά μου για την αφέλεια μου να ανοίγω την πόρτα στους αστυνομικούς, να ανεβαίνω στην ταράτσα μου για να μας παίρνουν σιδηροδέσμιους», συμπλήρωσε ο κ. Ινδαρές.

Μιλώντας για όσα έγιναν το πρωινό εκείνης της ημέρας ο σκηνοθέτης έκανε λόγο για «τρελό πόλεμο» και «πανικό».

«Ξυπνήσαμε από φασαρία, γινόταν χαμός, ένταση, καπνοί πολύ εντυπωσιακή και τρομακτική επιχείρηση. Οι αστυνομικοί είχαν έναν τροχό που τάχα μου δεν έπαιρνε μπροστά για να μπουν από την άλλη.

Πήγα να απομακρύνω το αυτοκίνητο και επιστρέφοντας είδα βροχή από αντικείμενα, επικίνδυνα. Αισθανόσουν ότι οι αστυνομικοί κινδυνεύουν.

Βγήκαμε στο μπαλκόνι και ο γιος μου τραβούσε βίντεο και του είπα ότι δεν είναι ωραίο αυτό. Ακόμα και σήμερα μου λέει πως αν τον είχα αφήσει να το τραβήξει θα είχε τελειώσει η εμπλοκή του με την υπόθεση», ανέφερε ο σκηνοθέτης.

Ο κ. Ινδαρές μίλησε για τη στιγμή που οι αστυνομικοί του χτύπησαν το κουδούνι ζητώντας να μπουν στο σπίτι χωρίς να έχουν ένταλμα.

«Χτύπησε το κουδούνι, νομίζαμε θα ‘χει τραυματιστεί αστυνομικός και δεν θα είχαν πού να τον ακουμπήσουν, τόσο ηλίθιος ήμουν! Ήταν ένας αστυνομικός σαν Ρόμποκοπ, με μπογιές μέσα στην ένταση».

Απολογούμενος ο σκηνοθέτης ανέφερε πως ανέβηκε στην ταράτσα του και ήρθε αντιμέτωπος με αστυνομικούς οι οποίοι του επιτέθηκαν, την ώρα που εκείνος ρωτούσε πού πάνε περνώντας μέσα από το σπίτι του.

«Φάγαμε το ξύλο της αρκούδας – Ήταν σαν Ρόμποκοπ»

«Φάγαμε το ξύλο της αρκούδας. Αυτοί ήταν σαν Ρομποκοπ, και με κατηγορούν ότι αντιστάθηκα, ότι έβρισα. Εγώ δεν πρόλαβα να κάνω τίποτα, ήταν σαν μαύρη θύελλα. Απίστευτο υβρεολόγιο, μου πάταγαν το κεφάλι, μου τραβούσαν τα χέρια και έλεγα «έλεος, δεν αντέχω, θα σκάσω».

Τα παιδιά μου ήταν δεμένα, οι αστυνομικοί τους έβριζαν τη μάνα, έλεγαν ότι έχει πάρει όλη τη γειτονιά, ότι δεν είμαι ο πατέρας τους.

Συνέχεια έλεγαν ότι αν δεν μας έπιαναν στην ταράτσα, αλλά μας έπιαναν μέσα στο σπίτι, θα γ@μ@γαν τα παιδιά και τη μάνα τους. Αυτή ήταν η παρηγοριά μου ότι ευτυχώς δεν μας έπιασαν μέσα στο σπίτι», είπε ο σκηνοθέτης.

«Είναι μία παράνοια»

«Είδα τα παιδιά μου χτυπημένα στο πρόσωπο, κάνεις γονιός δεν θέλει να βλέπει να πειράζουν ούτε τρίχα των μαλλιών των παιδιών του. Πήγαμε στη ΓΑΔΑ, σε ένα γραφείο προστασίας του κράτους και του δημοκρατικού πολιτεύματος, αυτό ήταν ο απόλυτος σουρεαλισμός», είπε ο σκηνοθέτης.
«Περιμέναμε να μας πουν “συγγνώμη λάθος” και εκείνοι μας ανακοίνωσαν το κατηγορητήριο», είπε και κατέληξε στο ότι «το ίδιο το ελληνικό κράτος μας έβγαλε στο κλαρί, δεν βρίσαμε, δεν δείραμε, δεν αμυνθήκαμε, είναι μια παράνοια», συμπλήρωσε.

«Μας έβριζαν τη μάνα»

Τη Δευτέρα απολογήθηκε και ο γιος του, Ιάσονας που αναφέρθηκε στη βία που ασκήθηκε σε βάρος του. «Με έριξαν κάτω, μου πέρασαν χειροπέδες, μου πίεσαν το κεφάλι με τις μπότες στο δάπεδο, είδα τον 56χρονο πάτερα μου να τρώει κλοτσιά με το πάνω μέρος της μπότας στο κεφάλι. Ήμουν σαστισμένος από τη βία που μας ασκήθηκε. Η μάνα μου έντρομη με το νυχτικό να φωνάζει «τι κάνετε;» Και να της απαντάνε: «φύγε από δω μωρή γιατί θα σε πετάξω κάτω από τη σκάλα».

«Ήμασταν δεμένοι και ακινητοποιημένοι και μας έβριζαν τη μάνα. Μας φώναζαν «φλώρε, πρεζάκια, θα σας είχαμε γαμήσει αν θα σας είχαμε πετύχει στο σπίτι και εσάς και τη μάνα σας». Δεν έχω ξαναζήσει τέτοια βαρβαρότητα».

Μιλώντας για τη σύλληψή του: «Από τη στιγμή που μας είχαν σπάσει το ξύλο, έπρεπε να μας συλλάβουν. Ήταν και τα κανάλια από κάτω, ήταν πολυδιαφημισμένη η επιχείρηση, έπρεπε να έχουν συλληφθέντες, αφού δεν βρήκαν ενόχους, συνέλαβαν οποίους βρήκαν μπροστά τους».

Σημειώνεται πως η δίκη συνεχίζεται την Πέμπτη με την εισαγγελική πρόταση.

Σχετικά Άρθρα