Γυναικοκτονία Κυριακής:Ερωτήματα για τον καταδικασθέντα “φρουρό”-“Ξηλώθηκαν” 4 αστυνομικοί και ο Δ/της-Η κατάθεση του φίλου της

 Γυναικοκτονία Κυριακής:Ερωτήματα για τον καταδικασθέντα “φρουρό”-“Ξηλώθηκαν” 4 αστυνομικοί και ο Δ/της-Η κατάθεση του φίλου της

Το ηχητικό ντοκουμέντο με τις τελευταίες στιγμές της Κυριακής Γρίβα και διάλογος που είχε με την Άμεση Δράση, εστάλη ατόφιο από την ίδια την Αστυνομία στον εισαγγελέα. Παράλληλα απομακρύνονται από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων ο Διοικητής, η αξιωματικός υπηρεσίας, η επόπτρια, η οδηγός της επόπτριας οι οποίες ήταν παρούσες κατά τη συζήτηση της 28χρονης με την αξιωματικό υπηρεσίας και ο σκοπός του Αστυνομικού Τμήματος. Επίσης ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης που ακούγεται να συνομιλεί με το θύμα έχει απομακρυνθεί από τη θέση του. Ερωτήματα εγείρονται όσον αφορά τη διαχείριση της υπόθεσης και από τον φρουρό στη σκοπιά, το μοιραίο βράδυ, καθώς γνώριζε τι είχε συμβεί στην κοπέλα προσερχόμενη στο Α.Τ. ενώ είχε και εικόνα της κατάστασης που επικρατούσε έξω.

«Όλα έγιναν σε κλάσματα δευτερολέπτου, όταν υπέπεσε στην αντίληψή του αυτό που συνέβη, ήταν ήδη αργά και με δική του κίνηση αφόπλισε τον δράστη, του κλότσησε το χέρι με το οποίο κρατούσε το μαχαίρι» ανέφερε η δικηγόρος του αρχιφύλακα που ήταν στη σκοπιά του Α.Τ.

Μάλιστα η κ. Μάρκου υποστήριξε πως «το σημείο που συνέβη η επίθεση δεν είχε οπτική επαφή με το σημείο που βρισκόταν ο φρουρός».

Ωστόσο σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, ο φρουρός στη σκοπιά ήταν ο πρώτος άνθρωπος που είδε την 28χρονη, όταν πήγε στο αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων για να ζητήσει βοήθεια. Μάλιστα την ρώτησε τι έχει και αφού του είπε πως φοβάται κάποιο άτομο, εκείνος την παρέπεμψε στον αξιωματικό υπηρεσίας.

Επομένως γνώριζε τι ακριβώς απασχολούσε την άτυχη κοπέλα και τον λόγο που ήταν εκεί και είχε απόλυτη επίγνωση της κατάστασης. Ήξερε πολύ καλά πως είχε μπροστά του μια κοπέλα που ήταν σε κίνδυνο. Η 28χρονη έμεινε δέκα λεπτά στο Α.Τ. και αφού βγήκε κάλεσε αμέσως την Άμεση Δράση για να ζητήσει ένα περιπολικό να την μεταφέρει στο σπίτι της. Τα πάντα εξελίσσονταν μπροστά στα μάτια του φρουρού, λίγα μόλις μέτρα έξω από την είσοδο του αστυνομικού τμήματος. Και ξαφνικά εμφανίζεται ο δράστης με ένα μαχαίρι και αφαιρεί τη ζωή της 28χρονης, μπροστά στα μάτια του.

Ο αστυνομικός που ήταν στη σκοπιά παραδέχεται στην κατάθεσή του ότι ήταν στη θέση του, έξω από το Α.Τ., κάνοντας τη σκοπιά του και προφανέστατα είχε εικόνα της κατάστασης που επικρατούσε έξω από το τμήμα. Ωστόσο, βλέποντας την αναστατωμένη κοπέλα να κάνει απέλπιδες προσπάθειες να βρει ένα περιπολικό να την μεταφέρει σπίτι της, εκείνος δεν αντέδρασε και περίμενε απλά στη θέση του παρακολουθώντας τον διάλογο που είχε η άτυχη κοπέλα με την Άμεση Δράση.

«Μετά από λίγο άκουσα τον άνδρα που συνόδευε τη γυναίκα να λέει «την σπρώχνει». Αμέσως βγήκα από τη σκοπιά και αντίκρισα τη γυναίκα και έναν άλλον άνδρα να βρίσκεται κολλημένος στο σώμα της από πίσω, να περπατούν αργά πλησιάζοντας τη σκοπιά, χωρίς να βλέπω καθόλου τα χέρια του. Στη συνέχεια ο έτερος άνδρας απομακρύνθηκε λίγο από τη γυναίκα και τότε αντιλήφθηκα να κρατάει ένα μεγάλο μαχαίρι και να το τραβάει από την πλάτη της» ανέφερε μεταξύ άλλων στην κατάθεση του.

  • Καρέ καρέ η στιγμή που ο 39χρονος επιτίθεται στην 28χρονη πρώην σύντροφο του έξω από το αστυνομικό τμήμα Άγιων Ανάργυρων καταγράφεται σε νέο βίντεο ντοκουμέντο.

Η κοπέλα, στο βίντεο που δημοσίευσε το MEGA, φαίνεται να μιλά στο κινητό με την άμεση δράση έχοντας στο πλευρό της τον φίλο της. Ξαφνικά πετάγεται ο 39χρονος από πίσω, την πιάνει από τη μέση και την μαχαιρώνει.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι όταν η 28χρονη ζήτησε ένα περιπολικό να τη συνοδέψει σπίτι, επειδή φοβόταν, έλαβε την απάντηση «Το περιπολικό δεν είναι ταξί κυρία μου»!

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, φαίνεται πως πριν περίπου δυο χρόνια η 28χρονη Κυριακή είχε μείνει έγκυος από τον 38χρονο φερόμενο ως δολοφόνο της και είχε αποβάλει επειδή φέρεται, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, να είχε κακοποιηθεί από τον ίδιο ενδεχομένως και με αυτό τον σκοπό. Η πληροφορία επιβεβαιώθηκε και από το στενό οικογενειακό περιβάλλον της κοπέλας, πρόσθεσε ο δημοσιογράφος.

Όπως τονίζει ο άνδρας που είδε όλα όσα συνέβησαν, ο σκοπός απείχε ελάχιστα μέτρα από το σημείο του εγκλήματος.

«Παρκάρει τη μηχανή του, μίλαγε η κοπέλα με την Άμεση Δράση και πάει και την καρφώνει στην πλάτη. Η γυναίκα φώναζε “βοήθεια”», περιγράφει αρχικά, μιλώντας στον ΑΝΤ1. «Εγώ δεν είδα κανέναν φρουρό να βγει εκείνη την ώρα που φώναζε η κοπέλα για βοήθεια», προσθέτει και εξηγεί πως ο σκοπός απείχε περίπου 2-3 μέτρα από το σημείο της δολοφονίας. Ο αστυνομικός, σύμφωνα με τον μάρτυρα, «βγήκε όταν πήγε να τραυματιστεί ο φονιάς, λίγο μετά, να πετάξει το μαχαίρι».

«Είναι αδιανόητο (…). Έκανε έκκληση για βοήθεια, “παρακολουθεί ο πρώην σύντροφός μου να με σκοτώσει”. Μέχρι να προλάβει να τελειώνει τη συνομιλία με το κέντρο της αστυνομίας, την καρφώνει από πίσω με το μαχαίρι», καταλήγει.

Ο αστυνομικός είχε φυλακιστεί για έναν χρόνο για υπόθεση πλαστογραφίας. Σημειώθηκε ότι έχει εις βάρος του καταδίκη για 8 χρόνια φυλάκισης και πως έχει ξεκινήσει διαδικασία της απόταξης. Επίσης, αναφέρθηκε ότι είναι υπόχρεος παρουσίας σε Α.Τ. μία φορά τον μήνα. Ο ίδιος δεν αποδέχτηκε ποτέ την ενοχή για την ποινή που του έχει επιβληθεί. Είχε προσφύγει στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια. Αλλά είχε απορριφθεί.

Η κρίσιμη κατάθεση του φίλου της Κυριακής

Εν τω μεταξύ συγκλονιστική είναι η περιγραφή της δολοφονίας της 28χρονης Κυριακής από τον φίλο της που τη συνόδευσε στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων. Ο νεαρός άντρας ήταν παλαιότερα σε σχέση με την Κυριακή και δεν είχαν καμία επαφή. Η πρώτη τους επικοινωνία έγινε στις 25 Μαρτίου 2024, μέσω Facebook και κανόνισαν να βρεθούν την Παρασκευή το απόγευμα σε καφετέρια των Αγίων Αναργύρων, όπου μεταξύ άλλων συζήτησαν για τον χωρισμό της με τον 39χρονο.

Η Κυριακή μίλησε στον φίλο της για τον χωρισμό της με τον άνθρωπο που τη σκότωσε. «Μου είπε ότι είναι χωρισμένη από την σχέση της εδώ και 2 μήνες, γιατί δεν περνούσε καλά», ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες.

Οι δυο τους κανόνισαν να βρεθούν και το απόγευμα του Σαββάτου, όταν η 28χρονη αποφάσισε να πει περισσότερα για τα προβλήματα στη σχέση της. «Μου είπε ότι χώρισε γιατί το άτομο που είχε σχέση, γινόταν καταχρηστικός και κακοποιητικός, ενώ μερικές φορές, όπως μου διηγήθηκε έφευγε και από το σπίτι. Μου είπε ότι του είχε κάνει και μήνυση και την είχε ανακαλέσει», κατέθεσε.

  • Ο φίλος της Κυριακής περιέγραψε τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν πριν τη στιγμή της δολοφονίας. Οι δυο τους βρέθηκαν τη Δευτέρα το απόγευμα σε καφετέρια. Στη συνέχεια την πήγε στο σπίτι με το αυτοκίνητό μου.

«Λίγο πριν την αφήσω, είδα έξω από ένα σύμπλεγμα κατοικιών, όπου διέμενε η Κυριακή, χωρίς να ξέρω πού ακριβώς, ένα άνδρα με μία άσπρη μοτοσυκλέτα. Μόλις τον είδε η Κυριακή μου φώναξε να φύγουμε, γιατί ήταν ο παλιός της δεσμός και τον φοβόταν. Της είπα να πάμε στο Αστυνομικό Τμήμα να αναφέρει το γεγονός», είπε. Οι δυο τους ξεκίνησαν για το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων.

Η Κυριακή και ο φίλος της πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα. Η 28χρονη θέλησε να μπει μόνη της στο γραφείο του αξιωματικού υπηρεσίας και κάλεσε τον φίλο της να περιμένει απέξω.

Η κοπέλα μίλησε με γυναίκες αστυνομικούς. «Δεν άκουγα όλη την συζήτηση, αλλά κατάλαβα από τα λίγα που μπορούσα να ακούσω, ότι οι αστυνομικοί την προέτρεπαν να κάνει μήνυση, αλλά η Κυριακή έλεγε ότι δεν τον φοβάται και δεν ήθελε να κάνει μήνυση. Μόλις βγήκε από το γραφείο, η Κυριακή, μου είπε ότι της είπαν οι αστυνομικοί να κάνει μήνυση. Όμως αυτή δεν ήθελε και θα έπαιρνε τηλέφωνο το “100” για να τη συνοδεύσουν αστυνομικοί στο σπίτι της. Όταν κατεβήκαμε κάτω, στον δρόμο, πήρε το “100” τηλέφωνο. Η κοπέλα είπε στους αστυνομικούς ότι ο πρώην φίλος της ήταν έξω από το σπίτι, εξηγώντας πού βρίσκεται και η ίδια.»

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή του φίλου της Κυριακής για τη στιγμή της δολοφονίας. «Όταν φθάσαμε σε ένα σημείο όπου είναι σταθμευμένα κάποια μηχανάκια, ξαφνικά η Κυριακή, ενώ μιλούσε ακόμα στο τηλέφωνο, ανέστρεψε πλάτη. Ασυναίσθητα ανέστρεψα και εγώ, αλλά δεν κάναμε πολλά βήματα και τότε ένας άνδρας έπεσε με άλμα επάνω της και άρχισε να την χτυπάει με μαχαίρι», κατέθεσε.

«Αιφνιδιάστηκα και άρχισα να φωνάζω, αλλά εντός λίγων δευτερολέπτων η Κυριακή είχε πέσει αιμόφυρτη κάτω μαζί με τον δράστη, ενώ ο δράστης παρόλο που ήταν κάτω δεν άφηνε το μαχαίρι», θυμάται. Ένας αστυνομικός κλώτσησε το μαχαίρι παραπέρα για να μην το κρατάει ο δράστης.

Όταν κατάφερε να συνέλθει, ο φίλος της Κυριακής την είδε χωρίς της αισθήσεις της, μπρούμυτα στο πεζοδρόμιο. Ο δράστης ήταν κι αυτός πεσμένος πλάγια με την Κυριακή μέσα στα αίματα. «Τα έχασα δεν μπορώ ακόμα να το πιστέψω πως έγινε», είπε στην κατάθεσή του.

Ο ίδιος εκτιμά ότι ο δράστης τους ακολούθησε χωρίς να το καταλάβουν. «Εγώ δεν ήξερα καλά τους δρόμους, θεωρώ ότι αυτός κινούμενος με μηχανή μας ακολούθησε, χωρίς να τον καταλάβουμε», ανέφερε.

Σχετικά Άρθρα