Αττικό: Εικόνες ντροπής με ράντζα και φορεία στους διαδρόμους – Χάος στην εφημερία

 Αττικό: Εικόνες ντροπής με ράντζα και φορεία στους διαδρόμους – Χάος στην εφημερία

Τραγική είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία αφού οι ελλείψεις στο προσωπικό είναι δεδομένες και προκαλούν ένα χάος.

Ενδεικτική είναι η κατάσταση που καταγράφεται τις τελευταίες ώρες σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της πρωτεύουσας, στο Αττικό Νοσοκομείο.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος εκπέμπει SOS, τονίζοντας ότι «η χθεσινή ήταν μία από τις χειρότερες εφημερείες του νοσοκομείου».

Ασθενείς που βρέθηκαν στα επείγοντα τα ξημερώματα, δεν έχουν εξυπηρετηθεί έως τώρα. Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο από τις 5.30 π.μ. προσήλθαν στα Επείγοντα 178 ασθενείς με κορωνοϊό, έγιναν 13 εισαγωγές, και άλλοι 800 με άλλες παθήσεις.

Από αυτούς έγιναν 205 εισαγωγές.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για αδιανόητη ταλαιπωρία των ασθενών, οι οποίοι περίμεναν ώρες έως ότου ολοκληρωθούν οι εξετάσεις τους.

Παράλληλα, στο νοσοκομείο επικρατούν εικόνες ντροπής, καθώς δεκάδες ασθενείς νοσηλεύονται σε φορεία και ράντζα στους διαδρόμους. Όπως αναφέρει ο κ. Γιαννάκος, από τους 800 ασθενείς που επισκέφτηκαν χθες το Αττικό, οι 100 μπήκαν σε ράτζα, ενώ τα ξέμειναν και από φορεία.

Όπως σημειώνει ο κ. Γιαννάκος, η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα της απόφασης του υπουργείου Υγείας να θέσει σε αναστολή τους εργαζόμενους εξαιτίας των εμβολιασμών. Υπολογίζεται ότι το προσωπικό των νοσοκομείων έχει μειωθεί κατά 10.000.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ καλεί τον υπουργό Υγείας, κ. Θάνο Πλεύρη να λάβει άμεσα μέτρα για την ενίσχυση του ΕΣΥ, με προσλήψεις προσωπικού και χρηματοδότηση. Παράλληλα, κάνει έκκληση στους πολίτες να προσέχουν και να εμβολιαστούν προκειμένου να μην έχουμε ξανά φαινόμενα όπως η «διπλοθεματική λειτουργία των νοσοκομείων με περιστατικά γρίπης και κορωνοιού, αποκλείοντας τους ασθενείς άλλων παθήσεων, περιορίζοντας εκ νέου τις χειρουργικές επεμβάσεις ασθενών που περιμένουν τρία χρόνια να χειρουργηθούν».

Σχετικά Άρθρα