Αττικό:  “Το νοσοκομείο πλημμύρισε από ράντζα” – Τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ

 Αττικό:  “Το νοσοκομείο πλημμύρισε από ράντζα” – Τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ

Με περίπου 90 ράντζα και εκατοντάδες προσελεύσεις στα Επείγοντα «έκλεισε» η τελευταία εφημερία του νοσοκομείου «Αττικόν», αποτυπώνοντας με τον πιο σκληρό τρόπο την πίεση που δέχονται όλα τα εφημερεύοντα νοσοκομεία λόγω του κύματος κορωνοϊού και γρίπης. Στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, όμως, η επιβάρυνση είναι μεγαλύτερη πλέον, καθώς έχει ολοκληρωθεί η «ανακουφιστική» συνεργασία με ιδιωτικές δομές της περιοχής όπου απορροφούνταν περιστατικά που εισάγονταν στα ΤΕΠ του «Αττικόν».

Σύμφωνα με την σημερινή καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), «το νοσοκομείο πλημμύρισε από ράντζα, λόγω έλλειψης παθολογικών και πνευμονολογικών νοσοκομειακών κρεβατιών για να καλύψουν τις ανάγκες τώρα με την έξαρση των ιώσεων. Φταίνε οι σοβαρές ελλείψεις προσωπικού που δεν επιτρέπουν την λειτουργία των απαραίτητων παθολογικών και πνευμονολογικών κλινών. Φταίει η απαξίωση των περιφερειακών νοσοκομείων που αναγκάζονται να διακομίζουν τους ασθενείς στα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής, Θεσσαλονίκης και της περιφέρειας. Χιλιάδες κλίνες από τα νοσοκομεία της χώρας μας υπολειτουργούν λόγω ελλείψεων προσωπικού. Γι’ αυτό είναι αδύνατη η διαχείριση με ασφάλεια των παθολογικών και πνευμονολογικών κλινικών».

Το «Αττικόν» συγκεντρώνει σταθερά μεγάλο αριθμό ράντζων, σε κάθε εφημερία του, τα οποία αντιμετωπίζονται και σαν ψήφος εμπιστοσύνης από τους εργαζομένους για τις υπηρεσίες υγείας που προσφέρονται. Τους προηγούμενους 11 μήνες που το νοσοκομείο είχε αναπτύξει συνεργασίες με ιδιωτικές κλινικές για να νοσηλεύονται τα μέτριας βαρύτητας περιστατικά καθώς επίσης τα γηριατρικά, ο αριθμός των ράντζων είχε περιοριστεί έως 50 σε κάθε εφημερία.

Φωτογραφία από την τελευταία εφημερία του νοσοκομείου «Αττικόν»

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, το πρόβλημα δημιουργείται γιατί ουσιαστικά το «Αττικόν» εφημερεύει για όλη την Αττική μαζί με το άλλο μεγάλο νοσοκομείο του λεκανοπεδίου, τον «Ευαγγελισμό», ωστόσο ανοίγουν σε διαφορετικές χρονικές αφετηρίες. Ο «Ευαγγελισμός» εφημερεύει από τις 14.30 ενώ την ίδια ημέρα η εφημερία του «Αττικόν» ανοίγει από τις 08.00 συγκεντρώνοντας εκατοντάδες περιστατικά τις πρωινές ώρες. Μετά τις 14.30 τα περιστατικά τουλάχιστον όσα πηγαίνουν με ιδιωτικά μέσα περίπου επιμερίζονται. Σημειώνεται ότι ο «Ευαγγελισμός» συνεργάζεται με το ΝΙΜΤΣ όπου νοσηλεύονται περιστατικά που δέχεται στην εφημερία του.

Σχετικά Άρθρα