Νέο ντοκιμαντέρ για τον Αναγνωστόπουλο – Ειδικός εξηγεί πώς φαινόταν από την αρχή ότι λέει ψέματα

 Νέο ντοκιμαντέρ για τον Αναγνωστόπουλο – Ειδικός εξηγεί πώς φαινόταν από την αρχή ότι λέει ψέματα

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος “αποκάλυψε” την ενοχή του για την δολοφονία της συζύγου του, Καρολάιν Κράουτς, πολύ πριν ομολογήσει το έγκλημά του, σύμφωνα με ειδικό στη γλώσσα του σώματος.

Υπενθυμίζεται πως ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος σκότωσε την σύζυγό του μπροστά στα μάτια του μωρού τους ενώ κρέμασε και τον σκύλο τους πριν σκηνοθετήσει μια αποτυχημένη διάρρηξη. Στη συνέχεια, εμφανίστηκε μπροστά στις κάμερες υποδυόμενος τον συντετριμμένο σύζυγο, σε μια προσπάθεια να ξεγελάσει τις αρχές.

Τα είχε σκηνοθετήσει όλα τόσο καλά για να δώσει την εντύπωση πως ήταν ένας άνδρας που πενθούσε. Έκλαιγε με λυγμούς μπροστά στους δημοσιογράφους, επισκέφθηκε τον τάφο της γυναίκας του με την κόρη τους και παρηγόρησε ακόμη και τους συντετριμμένους γονείς της Καρολάιν.

“Πίεζε τα μάτια του για να προκαλέσει δάκρυα

Όλα αυτά τα ψέματα του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου διερευνήθηκαν τώρα στην τηλεοπτική εκπομπή «The Murder of Caroline Crouch: A Faking It Special» στο Discovery+. Στην εκπομπή αυτή, ο ειδικός στη γλώσσα του σώματος, Δρ. Κλιφ Λάνσλεϊ αποκάλυψε πώς ο Αναγνωστόπουλος έδειξε κάποια προδοτικά σημάδια που αποκάλυψαν την ενοχή του.

Όπως δήλωσε: «Προσπάθησε να δώσει την εντύπωση της θλίψης βάζοντας μπροστά στο πρόσωπό του τα χέρια του, βάζοντας τα δάχτυλα στις μέσα γωνίες των ματιών του. Επίσης, πιέζει τόσο πολύ τα μάτια του σε μια προσπάθεια να προκαλέσει δάκρυα, επειδή θέλει να δείξει ότι είναι θλιμμένος. Αλλά βλέποντας ολόκληρο το πρόσωπό του, δεν υπάρχει καμία ένδειξη θλίψης σε αυτό».

Κατά τη διάρκεια αυτών των πρώτων συνεντεύξεων μετά την άγρια δολοφονία της Καρολάιν, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ισχυρίστηκε ότι «έλαβε αγάπη από όλο τον κόσμο» βαριανασαίνοντας σαν να είναι συντετριμμένος. Αλλά σύμφωνα με τον ειδικό στη γλώσσα του σώματος, δεν βλέπει κανείς ούτε «δάκρυα» ούτε «καμία έκφραση θλίψης».

Ο ειδικός ισχυρίζεται επίσης πως μια μικροένδειξη ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έλεγε ψέματα ήταν όταν ανασήκωσε μόνο τον ένα του ώμο μιλώντας στις κάμερες και διαψεύδοντας έναν ισχυρισμό. Ο εμπειρογνώμονας λέει ότι δεν έχει δει ποτέ στην 30χρονη καριέρα του ένα «μικροσκοπικό, μονόπλευρο ανασήκωμα του ώμου όταν οι άνθρωποι λένε την αλήθεια». Και πρόσθεσε πως όταν βλέπεις κάποιον να κάνει τέτοιες κινήσεις, αυτό «μας δίνει ένα τεράστιο στοιχείο πως προσποιείται».

Πηγή: iefimerida.gr