Γλυκά Νερά: Καταπέλτης ο εισαγγελέας για τον Αναγνωστόπουλο – “Δε δίστασε να βάλει το μωρό στη νεκρή μητέρα του”

 Γλυκά Νερά: Καταπέλτης ο εισαγγελέας για τον Αναγνωστόπουλο – “Δε δίστασε να βάλει το μωρό στη νεκρή μητέρα του”

Στην τελική ευθεία μπήκε η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου στο Εφετείο. Οι δικαστές του Μικτού Ορκωτού Εφετείου άναψαν το πράσινο φως για να προχωρήσει η δίκη παρά το γεγονός ότι ο 35χρονος πιλότος, ο οποίος έχει πρωτόδικα καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη και 11,6 έτη για τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν και της σκυλίτσα τους Ρόξυ, με δήλωση του τον περασμένο Ιούνιο παραιτήθηκε από κάθε ένδικο μέσο επικαλούμενος «σοβαρούς προσωπικούς λόγους».

  • Ο εισαγγελέας της έδρας, στην πρότασή του ζήτησε να μη μειωθεί ούτε μια ημέρα η ποινή που είχε επιβληθεί πρωτόδικα στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο. «Ο κατηγορούμενος είχε άμεσο δόλο ά βαθμού. Ούτε ενδεχόμενο, ούτε τίποτα. Είχε επιδίωξη να σκοτώσει» τόνισε και αναφέρθηκε στην κίνηση του να παραιτηθεί της έφεσης προκαλώντας έκπληξη. «Σταχυολογώντας τη συμπεριφορά του κατηγορουμένου ανάμεσα στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια δίκη να πω ότι η παραίτηση προκαλεί έκπληξη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εισαγγελικός λειτουργός και συμπλήρωσε «Είναι στο στοιχείο της επιβίωσης. Αυτό κάτι πρέπει να σημαίνει. Πρέπει το δικαστήριο να λάβει υπόψη τη στιγμή που το έκανε, ενώ είχε ξεκινήσει η δίκη. «Αν θυμάστε δήλωσε την παραίτηση αυτή με το που κινδύνευε να δημοσιευθεί κάποια επιστολή που ανάφερε η κ. Ηγουμενάκη που της έστειλε ο κατηγορούμενος και απευθυνόταν στη μητέρα του θύματος. Δεν τη διαβάσαμε ποτέ την επιστολή». «Μήπως θέλησε να αποκρύψει τη διερεύνηση κάποιων σκοτεινών στοιχείων του χαρακτήρα του;» διερωτήθηκε ο εισαγγελέας ο οποίος μίλησε αναλυτικά για στοιχεία που αναδεικνύουν τη «χειριστική», όπως τη χαρακτήρισε, συμπεριφορά του κατηγορουμένου προς την άτυχη Κάρολαιν.

Ο εισαγγελέας, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στον τρόπο με τον οποίο ο κατηγορούμενος «χρησιμοποίησε» το μωρό τους για να παραπλανήσει τις αρχές.

  • «Δε δίστασε να βάλει το μωρό στη νεκρή μητέρα του, δε δίστασε να το πάρει στην κηδεία της, δε δίστασε να ζητήσει 2.000 ευρώ από τη μητέρα της για το φέρετρο! Αν αυτό δεν είναι ο ορισμός της φιλαυτίας, της χειριστικής συμπεριφοράς και του ναρκισσισμού τότε ποιο είναι; Τιμώρησε την Κάρολαιν γιατί τόλμησε να πάει κόντρα στις βουλήσεις του Θεού. Ποιου Θεού; Του ίδιου!» είπε και εξέφρασε τη θέση ότι το κίνητρο ήταν η εκδίκηση απέναντι στην 20χρονη σύζυγο του.

Ο εισαγγελέας απέρριψε τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου περί τέλεσης της πράξης σε κατάσταση βρασμού ψυχικής ορμής σημειώνοντας πως «δεν αντέχει σε αξιολόγηση». «Λέει ότι την αγκάλιασε τόσο σφιχτά που δεν αντιδρούσε μετά. Δεν αντέχει αυτό σε αξιολόγηση» ανέφερε χαρακτηριστικά και στη συνέχεια μίλησε για τη δολοφονία του σκύλου της οικογένειας αλλά και τη σκηνοθετημένη εικόνα ληστείας που έβαζε και τον ίδιο τον πιλότο στη θέση του θύματος.

  • «Νόμιζε ότι είχε την ικανότητα και την εξυπνάδα να κοροϊδεύει τους υπόλοιπους. Η κ. Μυλωνοπούλου έχει καταθέσει ότι τον κατάλαβε τον δράστη και τον άφησε να πιστεύει πως την κοροϊδεύει για να παρακολουθεί το ζευγάρι» είπε ενώ πιθανολόγησε ότι «η κάμερα στο σπίτι ίσως υπήρχε για να παρακολουθεί τη σύζυγο του».

Το προφίλ της σχέσης του ζευγαριού

Σκιαγραφώντας το προφίλ της σχέσης του ζευγαριού ο εισαγγελέας της έδρας περιέγραψε: «Η Κάρολαιν ήταν ένα κορίτσι γεμάτο ζωή που θαμπώθηκε από τον κατηγορούμενο. Τις έφερνε πίτσες με ελικόπτερο στο σχολείο, ήταν ευπαρουσίαστος, το κορίτσι 15-16 ετών τότε θαμπώθηκε. Και μετά δημιουργήθηκε μα σχέση συνεξάρτησης. Η Κάρολαιν έφτασε σε σημείο να παντρευτεί στο εξωτερικό τρεις ημέρες μετά την ενηλικίωση της. Αυτές οι αποφάσεις ήταν με πρωτοβουλία της Κάρολαιν;» διερωτήθηκε ο εισαγγελικός λειτουργός απευθυνόμενος στο δικαστήριο το οποίο θα ανακοινώσει την ετυμηγορία του αύριο .

Υπενθυμίζεται ότι η δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας άνοιξε την αυλαία της τον περασμένο Φεβρουάριο όπου ο κατηγορούμενος πιλότος εμφανίστηκε στη δικαστική αίθουσα με νέα συνήγορο. Το αίτημα αναβολής που υποβλήθηκε δεν έγινε δεκτό αλλά η δίκη διεκόπη με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο να επανέρχεται έχοντας και πάλι στο πλευρό του τον συνήγορο του και στην ανάκριση.

Μετά από αλλεπάλληλες διακοπές το δικαστήριο προχώρησε σε ιδιαίτερα αυστηρή σύσταση προς την πλευρά του κατηγορούμενου που είδε στο βήμα του μάρτυρα να καταθέτουν μάρτυρες της υπόθεσης, Τον περασμένο Ιούνιο και ενώ η δίκη βρισκόταν σε εξέλιξη ο 35χρονος ανακοίνωσε πως δεν επιθυμεί να συνεχιστεί η δίκη του στο Εφετείο αποχωρώντας από το εδώλιο.

Σχετικά Άρθρα