Μπάιντεν: ”Γκάφες” και λάθη που προκαλούν πονοκέφαλο στον Λευκό Οίκο, αλλά και στους Δημοκρατικούς (vid)

 Μπάιντεν: ”Γκάφες” και λάθη που προκαλούν πονοκέφαλο στον Λευκό Οίκο, αλλά και στους Δημοκρατικούς (vid)

Δεν έχουν τέλος οι ”γκάφες” από τον Τζο Μπάιντεν και τον Λευκό Οίκο λίγες ημέρες πριν ανοίξει η κάλπη των ενδιάμεσων εκλογών, που χαρακτηρίζονται κρίσιμες για το μέλλον του Αμερικανού Προέδρου.

Την ώρα που το πολιτικό θερμόμετρο ανεβαίνει ο Τζο Μπάιντεν, έχει υποπέσει σε σωρεία ατοπημάτων παρασύροντας μαζί του και… τον Λευκό Οίκο. Συγκεκριμένα απόγευμα της Τετάρτης, ο Λευκος Οίκος δημοσίευσε ένα tweet που πιστώνει στην ηγεσία του Προέδρου Μπάιντεν «την αύξηση των πληρωμών κοινωνικής ασφάλισης» η οποία όπως αποδείχθηκε από τους χρήστες του Twitter ως κάτι που στην πραγματικότητα προκλήθηκε από το υψηλό 40 ετών του πληθωρισμού.

Λίγο αργότερα στο tweet του Λευκού Οίκου εμφανίστηκε μια σημείωση από του χρήστες της πλατφόρμας που ανέφερε ότι η αύξηση των πληρωμών κοινωνικής ασφάλισης οφείλεται «στην ετήσια προσαρμογή του κόστους ζωής, η οποία βασίζεται στο ποσοστό πληθωρισμού ». Λίγο αργότερα το tweet τελικά κατέβηκε από τον Λευκό Οίκο.

Νέα γκάφα Μπάιντεν: Είπε πάλι ότι ο γιος του σκοτώθηκε στο Ιράκ

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είπε λανθασμένα κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας την Τρίτη ότι ο εκλιπών γιος του Μπο έχασε τη ζωή του ενώ υπηρετούσε στο Ιράκ, τουλάχιστον για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες που έκανε τον ψευδή ισχυρισμό.

Ο Μπάιντεν συζητούσε για τον πληθωρισμό, την ιατρική περίθαλψη και την κοινωνική ασφάλιση στη Νότια Φλόριντα όταν για πρώτη φορά μπέρδεψε τον πόλεμο στο Ιράκ με τη συνεχιζόμενη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και μετά είπε ότι σκεφτόταν την προηγούμενη σύγκρουση λόγω του γιου του.

«Μιλούν για τον πληθωρισμό… ο πληθωρισμός είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα αυτή τη στιγμή λόγω ενός πολέμου στο Ιράκ και των επιπτώσεων στο πετρέλαιο και αυτού που κάνει η Ρωσία… με συγχωρείτε, τον πόλεμο στην Ουκρανία», είπε ο πρόεδρος. «Σκέφτομαι το Ιράκ γιατί εκεί πέθανε ο γιος μου» είπε.

Ο Μπο Μπάιντεν πέθανε μετά από μάχη με τον καρκίνο του εγκεφάλου τον Μάιο του 2015 στο Εθνικό Στρατιωτικό Ιατρικό Κέντρο Walter Reed στο Μέριλαντ, σε ηλικία 46 ετών. Επέστρεψε από μια ετήσια αποστολή στο Ιράκ τον Σεπτέμβριο του 2009, όπου υπηρέτησε ως στρατιωτικός δικηγόρος σε ταξιαρχία της Εθνικής Φρουράς του Ντέλαγουερ.

Λίγα λεπτά μετά την ανακριβή δήλωσή του για τον Μπο, ο Μπάιντεν αναφέρθηκε ξανά στον θάνατο του γιου του ενώ συζητούσε για την τιμή των συνταγογραφούμενων φαρμάκων. Αυτή τη φορά ο πρόεδρος είπε σωστά την αιτία του θανάτου του γιου του. «Ο γιος μου, που πέθανε από γλοιοβλάστωμα σταδίου 4, το κόστος αυτών των φαρμάκων ήταν τεράστιο», είπε ο Μπάιντεν.

Ρωτούσε «πού είναι» για βουλευτή που έχει πεθάνει τον Αύγουστο σε τροχαίο

Τον περασμένο Σεπτέμβριο την ώρα της ομιλίας του στον Λευκό Οίκο, ο Μπάιντεν ρώτησε πού ήταν η βουλευτής Τζάκι Γουαλόρσκι, η οποία πέθανε σε τροχαίο τον περασμένο Αύγουστο, με τους χρήστες των social media να εκφράζουν πάλι ανησυχίες για την υγεία του.

«Η Τζάκι, πού είναι η Τζάκι;», ακούγεται να ρωτά ο 79χρονος πρόεδρος των ΗΠΑ, για να του υπενθυμίσουν μάλλον ότι δεν βρίσκεται στη ζωή η εκλιπούσα βουλευτής του Κογκρέσου.

«Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους εδώ, συμπεριλαμβανομένων των δικομματικών εκλεγμένων αξιωματούχων όπως ο βουλευτής McGovern, ο γερουσιαστής Braun, ο γερουσιαστής Booker, η Τζάκι, Τζάκι είσαι εδώ;» ακούγεται να λέει.

Σχετικά Άρθρα