Κοινή υποψηφιότητα κατά Μπακογιάννη “δουλεύουν” Ηλιόπουλος, Γερουλάνος- Τα ονόματα

 Κοινή υποψηφιότητα κατά Μπακογιάννη “δουλεύουν” Ηλιόπουλος, Γερουλάνος- Τα ονόματα

Αρκετοί στον “κεντρώο ΣΥΡΙΖΑ”, υπέρμαχοι της διεύρυνσης προς την κεντροαριστερά, θεωρούν πως εάν δεν υπήρχαν οι συνθήκες σύγκρουσης με τον χώρο του ΠΑΣΟΚ (καταλογίζουν επ΄ αυτού ευθύνες στην διεκυβέρνηση Τσίπρα, κυρίως ως προς τον χειρισμό του σκανδάλου Novartis και της παραπομπής στελεχών του ΚΙΝΑΛ), η συνεργασία στις δημοτικές εκλογές του 2019 θα μπορούσε να είχε αποτρέψει την εκλογή του Κώστα Μπακογιάννη στην Αθήνα.

Μετά την ανακοίνωση της οριζόντιας μείωσης των δημοτικών τελών κατά 5% από τον δήμαρχο της Αθήνας, το θυμήθηκαν και το έβαλαν ξανά στο τραπέζι. Διότι, ο κ. Μπακογιάννης, με έξυπνη επικοινωνιακή τακτική, ανακοίνωσε κάτι που το έχουν προτείνει από κοινού ο Νάσος Ηλιόπουλος με τον Παύλο Γερουλάνο, από το καλοκαίρι. Βεβαίως, όπως έλεγαν και οι ABBA “The winner takes it all”, και την δόξα δρέπει ο Κώστας Μπακογιάννης, παρότι υλοποιεί την πρόταση των αντιπάλων του στο δημοτικό συμβούλιο που τότε την απέρριπτε.

Τούτων δοθέντων, ωστόσο, επανέρχεται δριμύτερη η ανάγκη καθόδου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με κοινό υποψήφιο στις επόμενες δημοτικές εκλογές που, όπως ανακοινώθηκε, θα διεξαχθούν (κανονικά) τον Οκτώβριο του 2023. Ήτοι, μόλις σε ένα χρόνο από σήμερα.

Θα έχουν μεσολαβήσει, βεβαίως, οι εθνικές εκλογές, ωστόσο οι θιασώτες της συνεργασίας στην Αθήνα επισημαίνουν πως η σύγκλιση μπορεί να πραγματοποιηθεί ανεξαρτήτως της έκβασης των εκλογών. Μόνο ένα σενάριο μπορεί να την αποτρέψει: αυτό μιας συγκυβέρνησης της Ν.Δ με το ΠΑΣΟΚ, αν και κάτι τέτοιο δεν φαίνεται πιθανό, παρότι με την συνέντευξη του Γιάννη Μπρατάκου στην “Καθημερινή” (δείτε σχετικό παρασκήνιο στα “Απόρρητα”), το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να το κρατήσει ανοικτό.

Ντιμπέϊτ στις δημοτικές εκλογές του 2019

Η Αθήνα, όμως, είναι μία “ειδική” περίπτωση, το γεγονός, δε, πως Ηλιόπουλος και Γερουλάνος έχουν αποκτήσει “χημεία” και συνεργάζονται στενά αποτελεί προπομπό μιας τέτοιας συνεργασίας. Ο Αλέξης Τσίπρας, με την τελευταία ομιλία του στην Κ.Ε και την ατάκα…”εξαιρετικό παιδί, εξαιρετικός σύντροφος, αλλά…” (δείτε εδώ σχετικό άρθρο), άναψε πράσινο φως. Εφόσον το επιθυμεί, ο Παύλος Γερουλάνος θεωρείται μία πιθανή κοινή πρόταση (οι θιασώτες της συνεργασίας λένε πως θα μπορούσε να είναι ήδη δήμαρχος, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ τον στήριζε το 2019), εάν, όμως, επιθυμεί κάποιον άλλο ρόλο στην κεντρική σκηνή, υπάρχουν πρόσωπα στα οποία θα μπορούσαν αν συγκλίνουν οι δύο χώροι. Ορισμένοι στην Κουμουνδούρου θα έβλεπαν θετικά μία υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου (η οποία δεν έχει δημιουργήσει τριβές με την Χαριλάου Τρικούπη), άλλοι, πάλι, βλέπουν μια καλή υποψηφιότητα στο πρόσωπο του Παύλου Χρηστίδη. Μία υποψηφιότητα που,επίσης, ακούγεται και δεν πρέπει να υποτιμηθεί, είναι αυτή του επικεφαλής του Eteron Γαβριήλ Σακελαρίδη. Ως υποψήφιος στις προηγούμενες δημοτικές του 2014 πέρασε στον δεύτερο γύρο με πάνω από 20% καιέχασε οριακά από τον Γιώργο Καμίνη συγκεντρώνοντας πάνω από 48%. Παρότι είναι εκτός ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας τον εκτιμά και διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις μαζί του, ενώ θετικά τον αντιμετωπίζουν και πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Πάντως, Ηλιόπουλος και Γερουλάνος “το δουλεύουν”…

Σχετικά Άρθρα