Σάλος με Πατούλη: Προωθεί σύμβαση με εταιρεία η οποία θα “παρακολουθεί” την Μαρίνα Πατούλη

 Σάλος με Πατούλη: Προωθεί σύμβαση με εταιρεία η οποία θα “παρακολουθεί” την Μαρίνα Πατούλη

Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη ότι η Περιφέρεια Αττικής επιχείρησε να ανανεώσει σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία, στα καθήκοντα της οποίας συμπεριλήφθηκε η παρακολούθηση και καταγραφή δημοσιευμάτων σχετικών με την πρώην σύζυγο του περιφερειάρχη Πατούλη-Σταυράκη Μαρίνα.

Ως γνωστόν, είθισται πολιτειακοί και διοικητικοί φορείς, πχ μια Περιφέρεια, να αναθέτουν σε ιδιωτικές εταιρείες υπηρεσίες υποβοήθησης Γραφείων Τύπου που αναλαμβάνουν να παρακολουθούν, να καταγράφουν και να αποδελτιώνουν σε ένα ηλεκτρονικό αρχείο την επικαιρότητα που ενδιαφέρει τον εκάστοτε φορέα.

Ωστόσο, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής έμειναν έκπληκτα, όταν στην συνεδρίαση της Τρίτης 25 Οκτωβρίου τέθηκε προς έγκριση η ανανέωση της σύμβασης υπηρεσιών ηλεκτρονικής αποδελτίωσης με εξωτερικό συνεργάτη στον οποίο ζητήθηκε μεταξύ άλλων να αποδελτιώνει ειδήσεις σχετικά με την πρώην σύζυγο του Περιφερειάρχη. Το ύψος της σύμβασης υπολογίζεται στα 23.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η υπηρεσία απαιτεί την παρακολούθηση της επικαιρότητας «ασταμάτητα, σε πραγματικό χρόνο και σε εικοσιτετράωρη βάση, επτά ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες τον χρόνο», όπως αναφέρει το εισηγητικό έγγραφο που προωθήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή της περιφέρειας, κάτι που ενίοτε ξεπερνά τις δυνατότητες ενός Γραφείου Τύπου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εισήγηση του Αυτοτελούς Γραφείου Τύπου – που υπάγεται στον περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη – μαζί με άλλες θεματικές ενότητες «θα θέλαμε να παρακολουθούμε και αναφορές στα παρακάτω ονόματα: (…) Πατούλη-Σταυράκη Μαρίνα (…)», η οποία μάλιστα αναγράφεται στη λίστα πάνω ακόμα και από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, και συγκεκριμένα τους Μ. Βορίδη και Στ. Πέτσα, ή τον γενικό γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων, Μ. Γραφάκο.

Στην καταγραφή αντέδρασε ο Δ. Κατσικάρης, περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη του Γ. Σγουρού, δηλώνοντας: «Ουσιαστικά το Γραφείο Τύπου θέλει να παρακολουθεί επακριβώς όσα γράφονται στα μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης για ένα πρόσωπο άσχετο με τη δράση της Περιφέρειας Αττικής, όπως είναι η κυρία Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, γεγονός πρωτοφανές, απαράδεκτο και καταδικαστέο».

Ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Ν. Πέππας δήλωσε άγνοια για τη συμπερίληψη του συγκεκριμένου ονόματος στη λίστα. Μέλη της αντιπολίτευσης θεωρούσαν ορατό το ενδεχόμενο να αφαιρεθεί το όνομα της κ. Πατούλη-Σταυράκη από την τελική δημοσιευμένη απόφαση.

Σχετικά Άρθρα