Πώς ο Μητσοτάκης… έκλεισε το θέμα Πατούλη με συνοπτικές διαδικασίες – Συνάντηση με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Νίκο Χαρδαλιά

 Πώς ο Μητσοτάκης… έκλεισε το θέμα Πατούλη με συνοπτικές διαδικασίες – Συνάντηση με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Νίκο Χαρδαλιά

Ο περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης, στην εκδήλωση Απολογισμού του Έργου της Περιφέρειας Αττικής (2019-2023), στο Ζάππειο Μέγαρο στις 3 Μαΐου 2023.

Με συνοπτικές διαδικασίες έκλεισε το ζήτημα στην Περιφέρεια Αττικής, ο πρωθυπουργός στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα προς όλα τα κομματικά στελέχη πως δεν θα ανεχθεί φαινόμενα αμετροέπειας και «άκαιρες» συμπεριφορές. Με την επίσημη ανακοίνωση του Νίκου Χαρδαλιά ως υποψηφίου στην Περιφέρεια Αττικής και την απόσυρση του Γιώργου Πατούλη, αποφεύχθηκε το «αντάρτικο» στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και οι δύο πλευρές αποφάσισαν να κινηθούν ενωτικά και παραταξιακά. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες το πρωί όταν η ΝΔ ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητα του Ν. Χαρδαλιά, ο Γ. Πατούλης επικοινώνησε με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, και τον ενημέρωσε πως θα σεβαστεί και θα στηρίξει οποιαδήποτε απόφαση του πρωθυπουργού.

  • Η κίνηση Πατούλη λειτούργησε «πυροσβεστικά» στο γαλάζιο στρατόπεδο και αρκετά στελέχη της ΝΔ χαρακτήρισαν την κίνηση του ως «κίνηση πολιτικής ωριμότητας που λειτούργησε ενωτικά και παραταξιακά». Υψηλόβαθμα στελέχη τόνιζαν πως «η στάση του τον τιμά κι ανταποκρίνεται με ευθύνη στις ανάγκες της αυτοδιοίκησης και της πολιτικής συγκυρίας».

Στην συνέχεια, κι αφού εκτονώθηκε το κλίμα μεταξύ των δύο πλευρών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης δήλωσε πως η  προσφορά του Γιώργου Πατούλη, τόσο στο κόμμα, όσο και στην Αυτοδιοίκηση είναι σημαντική.

  • «Πάνω από όλα, σέβομαι τον κόσμο της παράταξής μου αλλά και όλους τους Έλληνες πολίτες, που διαχρονικά με στηρίζουν στην πολιτική μου πορεία. Προτεραιότητά μου ήταν πάντα να βρίσκομαι διαρκώς, δίπλα στον πολίτη. Αυτό θα εξακολουθήσω να κάνω και στο μέλλον» δήλωσε δημόσια με ανάρτηση του ο Γ. Πατούλης.

Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός πως μετά την ανακοίνωση του Γιώργου Πατούλη πως θα συνταχθεί με την κομματική γραμμή, ο πρωθυπουργός εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους εν ενεργεία περιφερειάρχες που δεν θα στηρίξει στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές η ΝΔ. Αν και δεν κατονόμασε τον Γιώργο Πατούλη προφανώς αναφέροντας σε αυτόν.

Συγκεκριμένα, ο Κυρ. Μητσοτάκης απευθύνοντας χαιρετισμό κατά την παρουσίαση της υποψηφιότητας του Αλκιβιάδη Στεφανή για τη θέση του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, ανέφερε:

  • «Το κόμμα έχει κάνει και για τις 13 περιφέρειες τις επιλογές του. Θέλω να ευχαριστήσω και εκείνους τους εν ενεργεία περιφερειάρχες που επέλεξε το κόμμα τελικά να μην στηρίξει και να εξάρω την αξιοπρέπεια με την οποία αντιμετώπισαν αυτήν την κομματική επιλογή -δύσκολη ενδεχομένως για αυτούς, αλλά είναι κάτι που θέλω να το τονίσω».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι σκοπός του «δεν είναι να αποκομίσω κομματικά οφέλη από αυτήν την εκλογική αναμέτρηση. Εξάλλου, καταφέραμε και κερδίσαμε τις εκλογές από υψηλότερο ποσοστό από αυτό που είχαμε καταφέρει το 2019, δεν χρειαζόμαστε επιπλέον επιβεβαίωση της λαϊκής εντολής, αυτό που χρειαζόμαστε είναι συνεργάτες στην τοπική αυτοδιοίκηση. Τραβούμε μια διαχωριστική γραμμή μεταξύ των εκλογών για περιφερειάρχες, όπου πηγαίνουμε με κομματικές υποψηφιότητες και ζητούμε από τα κομματικά στελέχη να δώσουμε τον αγώνα συντεταγμένα για να στηρίξουν τις επιλογές του κόμματος».

  • Σήμερα, ο νέος «εκλεκτός» της ΝΔ για την Περιφέρεια Αττικής, θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.  

Η επιλογή του Νίκου Χαρδαλιά προέκυψε κατόπιν έντονων διεργασιών. Ο πρωθυπουργός έκρινε την υποψηφιότητα του Ν. Χαρδαλιά ως την καταλληλότερη συνεκτιμώντας τόσο την πολυετή του πείρα στην τοπική αυτοδιοίκηση, όσο και τις ικανότητες του απο τα «δύσκολες αποστολές» που κατάφερε να φέρει εις πέρας όπως ήταν για παράδειγμα η στελέχωση της Πολιτικής Προστασίας και η πανδημία. 

Σχετικά Άρθρα