Ιταλία: Λευκός καπνός από την συνάντηση Μπερλουσκόνι-Μελόνι – “Θετικό κλίμα, κοινές προθέσεις”

 Ιταλία: Λευκός καπνός από την συνάντηση Μπερλουσκόνι-Μελόνι – “Θετικό κλίμα, κοινές προθέσεις”

Σε «θετικό κλίμα μέγιστης συνεργασίας» πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι με την Τζόρτζια Μελόνι, στον απόηχο των εκλογών στην Ιταλία, όπως ανέφεραν τα κόμματα «Forza Italia» και «Fratelli d’Italia» σε κοινό ανακοινωθέν.

Στο κοινό τους ανακοινωθέν, τα δύο κόμματα θέλησαν να δώσουν τέλος σε όσα ακούγονταν τις προηγούμενες ημέρες, ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αποκαλούσε την Τζόρτζια Μελόνι ως «υπερφίαλη, αναιδή και αλαζόνα» και την ίδια να του απαντά «δεν εκβιάζομαι».

«Η συνάντηση διεξήχθη με κοινές προθέσεις και σε θετικό κλίμα μέγιστης συνεργασίας. Τα Αδέλφια της Ιταλίας και η Φόρτσα Ιτάλια θα παρουσιασθούν μαζί με τις υπόλοιπες δυνάμεις της συμμαχίας μας, στις επικείμενες διαβουλεύσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, και εργάζονται για να προσφέρουν στην Ιταλία, το γρηγορότερο δυνατό, μια ισχυρή κυβέρνηση, ενωμένη και υψηλού επιπέδου, η οποία να αρχίσει αμέσως να εργάζεται για να αντιμετωπίσει όλες τις επείγουσες ανάγκες», αναφέρει το κοινό ανακοινωθέν.

«Οι Μελόνι και ο Μπερλουσκόνι αναφέρθηκαν στις πιο επείγουσες οικονομικές υποθέσεις, αρχίζοντας από την αύξηση του κόστους της ενέργειας. Ένα θέμα το οποίο, μεταξύ των άλλων, θα είναι και στο επίκεντρο της επόμενης Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής», καταλήγει το κοινό ανακοινωθέν των «Forza Italia» και «Fratelli d’Italia».

Σχετικά Άρθρα