Μενέντεζ: Καμία έγκριση πώλησης F16 στην Τουρκία αν δε σταματήσει την επιθετικότητα ο Ερντογάν

 Μενέντεζ: Καμία έγκριση πώλησης F16 στην Τουρκία αν δε σταματήσει την επιθετικότητα ο Ερντογάν

Την ξεκάθαρη θέση ότι ως πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας δεν πρόκειται να εγκρίνει καμία πώληση F16 για την Τουρκία έως ότου ο Ταγίπ Ερντογαν σταματήσει την εκστρατεία επιθετικότητάς του σε όλη την περιοχή, τόνισε ο αμερικανός Γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ.

Σημείωσε ότι η τροπολογία που κατέθεσε στον αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ είναι μόνο ένα απο τα εργαλεία που έχει στα χέρια του προκειμένου να προωθήσει τα συφέροντα των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο.

Προηγήθηκε χθες η απόφαση της Γερουσίας να μείνουν εκτός του νομοσχεδίου της Γερουσίας για τον αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ οι τροπολογίες που επέβαλαν προϋποθέσεις στην Τουρκία για την αναβάθμιση των F-16, καθώς ο πρόεδρος της Επιτροπής Αμυντικών Υποθέσεων της Γερουσίας υποστήριξε ότι ήθελε το τελικό κείμενο της Γερουσίας να περιλαμβάνει μόνο τις τροπολογίες για τις οποίες δεν υπήρχαν διαφωνίες.

Τονίζεται ότι ο γερουσιαστής Μενέντεζ διατηρεί το δικαίωμα ως πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας να προβάλει βέτο στην έγκριση αμυντικών συμβάσεων.

Σχετικά Άρθρα