Αχτσιόγλου – Χαρίτσης: Ο υψηλότερος πληθωρισμός από το 1993

 Αχτσιόγλου – Χαρίτσης: Ο υψηλότερος πληθωρισμός από το 1993

Ο πληθωρισμός κατάγραψε νέο άλμα τον Σεπτέμβριο και έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από το 1993, επιβεβαιώνοντας με κατηγορηματικό τρόπο τη λεηλασία του εισοδήματος των πολιτών», σημειώνουν οι Έφη Αχτσιόγλου και Αλέξης Χαρίτσης με κοινή δήλωση τους.

Η τομεάρχης Οικονομικών και ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υποστηρίζουν πως «οι επιλογές του κ. Μητσοτάκη, να καλύπτει την αισχροκέρδεια και να επιδοτεί τα ολιγοπωλιακά υπερκέρδη, σφραγίζουν τη βίαιη φτωχοποίηση των εργαζομένων και των νοικοκυριών, οδηγούν σε αδιέξοδο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Ειδικότερα αναφέρουν ότι «ο εθνικός δείκτης πληθωρισμού εκτινάχτηκε στο 12% και ο εναρμονισμένος στο 12,1%» και σημειώνουν ότι «για τα λαϊκά και μεσαία στρώματα η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη, καθώς βασικά τρόφιμα έχουν αυξηθεί από 12,6% έως 23,3%, τα καύσιμα 17,7%, ο ηλεκτρισμός 30,5%, το πετρέλαιο θέρμανσης 65,1% και το φυσικό αέριο 332%».

Η Ε.Αχτσιόγλου και ο Αλ.Χαρίτσης κατηγορούν τη ΝΔ ότι η «άρνησή» της για ρυθμιστικές παρεμβάσεις στην αγορά ενέργειας, για πλαφόν στις τιμές ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου, για μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα και του ΦΠΑ στα τρόφιμα, «φορτώνει δυσβάσταχτα βάρη στους πολίτες και εξασφαλίζει τεράστια υπερκέρδη στα καρτέλ». Καταληκτικά αναφέρουν ότι η κυβέρνηση «βυθίζει την κοινωνία στη φτώχεια, διευρύνει τις ανισότητες και κάνει καθεστώς την ανασφάλεια, πολλαπλασιάζει τα αδιέξοδα» και «πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατό».

Σχετικά Άρθρα