Φρίκη: Δόντια και χρυσά σφραγίσματα Ουκρανών αιχμαλώτων σε θάλαμο βασανιστηρίων που χρησιμοποιούσαν οι Ρώσοι

 Φρίκη: Δόντια και χρυσά σφραγίσματα Ουκρανών αιχμαλώτων σε θάλαμο βασανιστηρίων που χρησιμοποιούσαν οι Ρώσοι

Εικόνες σοκ έρχονται από το Χάρκοβο της Ουκρανίας, που φανερώνουν τις φρικαλεότητες που έχουν σημειωθεί μετά την εισβολή της Ρωσίας.

Ένας κουβάς με δόντια και χρυσά σφραγίσματα Ουκρανών αιχμαλώτων ήταν πεταμένος σε ένα δωμάτιο που χρησιμοποιούσαν οι Ρώσοι ως θάλαμο βασανιστηρίων.

Εκεί έθαβαν ζωντανούς τους εχθρούς τους, απλούς πολίτες και στρατιώτες, όπως ισχυρίζονται Ουκρανοί αξιωματούχοι, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Daily Mail.

Οι άτυχοι πολίτες φέρεται να εξαναγκάστηκαν να φορέσουν μάσκα αερίων που είχε μέσα ένα φλεγόμενο πανί, ενώ άλλοι θάφτηκαν ζωντανοί, όπως αναφέρουν Ουκρανοί αξιωματούχοι.

Οι απάνθρωπες μέθοδοι των Ρώσων που θυμίζουν πρακτικές Γκουαντάναμο βλέπουν το φως της δημοσιότητας μετά την προέλαση των ουκρανικών δυνάμεων στο νότιο και το βόρειο τμήμα της χώρας και την ανακατάληψη πολλών εδαφών της από τους Ρώσους.

δοντια1

Η φρικιαστική ανακάλυψη έγινε στην πόλη Πίσκι-Ραντκίβσκι  στη βόρεια Ουκρανία, περίπου 15 μίλια ανατολικά της πόλης Ιζιούμ. «Πρόκειται για ένα ακόμη παράδειγμα Ρώσων στρατιωτών που βασανίζουν και εκτελούν με συνοπτικές διαδικασίες πολίτες σε κατεχόμενες περιοχές της χώρας, μετά την ανακάλυψη ομαδικών τάφων στην Μπούτσα, το Ιρπίν και το Ιζιούμ», σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα.

Στο Ιζιούμ ανακαλύφθηκαν δεκάδες θάλαμοι βασανιστηρίων, συχνά στημένοι στα υπόγεια εγκαταλελειμμένων κυβερνητικών κτιρίων.

Σχετικά Άρθρα