Παρίσι: Κατεβάζουν ταχύτητα στα τρένα για να εξοικονομήσουν ενέργεια

 Παρίσι: Κατεβάζουν ταχύτητα στα τρένα για να εξοικονομήσουν ενέργεια

Για να διαχειριστεί τις αυξανόμενες τιμές ενέργειας της ΕΕ, ο γαλλικός φορέας διαμετακόμισης RATP κατεβάζει τον θερμοστάτη και προσπαθεί να εξοικονομήσει ενέργεια.

Ψυχρότεροι χώροι εργασίας για τους υπαλλήλους, χαμηλότερες κυλιόμενες σκάλες και μειωμένη ταχύτητα τρένων – αυτά είναι μερικά από τα μέτρα που εξετάζει η αρχή δημόσιων συγκοινωνιών του Παρισιού RATP ενόψει της ενεργειακής κρίσης του φετινού χειμώνα.

Tα συστήματα ratp, τα οποία το 2019 πραγματοποίησαν 3,4 δισεκατομμύρια ταξίδια στην πολυπληθέστερη περιοχή του μετρό της Ευρώπης, είναι μια μηχανή που διψάει για ενέργεια: Ο οργανισμός καταναλώνει 2.400 γιγαβάτ ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως, που ισοδυναμεί με 1,2 εκατομμύρια νοικοκυριά, αρκετά για να καλύψουν όλες τις ενεργειακές ανάγκες μιας μεγάλης γαλλικής πόλης όπως το Μπορντό ή η Λιλ.

Για να μειώσει αυτόν τον αριθμό, ο οργανισμός εξετάζει μέτρα όπως η μείωση των θερμοκρασιών στους σταθμούς του μετρό και τα τρένα, τα λεωφορεία, τα γραφεία και τα κέντρα δεδομένων, αν και σε ακόμη ανεκτούς 19 βαθμούς Κελσίου στους χώρους εργασίας.

Σχετικά Άρθρα