Μαλαματίνα: Εκδικητικές απολύσεις καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

 Μαλαματίνα: Εκδικητικές απολύσεις καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Την ώρα που συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για την υπογραφή ΣΣΕ και την ανάκληση απολύσεων που έχουν γίνει στη Μαλαματίνα, η εταιρεία προχώρησε σε άλλες δύο απολύσεις.

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, απολύθηκαν ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, Γιάννης Φραγγίδης και ο πρόεδρος του Σωματείου Πωλητών – Οδηγών, Άρης Μερκενίδης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Φραγγίδης είναι και πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ).

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου μετά τη γνωστοποίηση των απολύσεων τόνισε, ανάμεσα σε άλλα ότι «η αφωνία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας αποδεικνύει ότι οι απολύσεις και οι διώξεις συνδικαλιστών και εργαζομένων στη Μαλαματίνα έχουν τις πλάτες της κυβέρνησης Μητσοτάκη». Αναλυτικά η δήλωση της κ. Ξενογιαννακοπούλου:

«Η διοίκηση της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ προχώρησε σήμερα στην απαράδεκτη, εκδικητική και παράνομη απόλυση του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων Γιάννη Φραγγίδη και του προέδρου του Σωματείου Πωλητών – Οδηγών Άρη Μερκενίδη, οργανωτικού Γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας εμφιαλωμένων ποτών. Η γνωστοποίηση της απόλυσης τους, έγινε αμέσως μετά το πέρας της γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, στην οποία οι εργαζόμενοι αποφάσισαν τη συνέχιση της απεργίας τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ από την πρώτη στιγμή στάθηκε δίπλα στον αγώνα των εργαζομένων στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, ενάντια στις συνέπειες του αντεργατικού Νόμου Χατζηδάκη, στην εργοδοτική αυθαιρεσία, στις απολύσεις και στην επιδίωξη της Διοίκησης να επιβάλλει ατομικές συμβάσεις εργασίας και απεργοσπαστικές πρακτικές.

Καταγγέλλουμε τις διώξεις και τις απολύσεις των συνδικαλιστών και εγκαλούμε τον Υπουργό Εργασίας κ Κωστή Χατζηδάκη επιτέλους να παρέμβει προκειμένου να ανακληθούν οι απολύσεις και να σταματήσει η εργοδοτική αυθαιρεσία και οι διώξεις των συνδικαλιστών της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ. Η αφωνία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας αποδεικνύει ότι οι απολύσεις και οι διώξεις συνδικαλιστών και εργαζομένων στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ έχουν τις πλάτες της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Εκφράζουμε άλλη μια φορά τη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους απεργούς της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ και στους διωκόμενους συνδικαλιστές και δηλώνουμε ότι θα είμαστε δίπλα τους μέχρι τη δικαίωση τους». 

«Οι απολύσεις δεν θα περάσουν!»

Ανακοίνωση για τις απολύσεις των δύο συνδικαλιστών κυκλοφόρησε και το ΠΑΜΕ, ενώ καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη στο υπουργείο Εργασίας. Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ:

«Καταγγέλλουμε σε όλους τους εργαζόμενους και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις την προκλητική κίνηση της εργοδοσίας της Μαλαματίνα που με τις πλάτες της κυβέρνησης προχώρησε πριν λίγο στις απολύσεις του προέδρου του Επιχειρησιακού Σωματείου και προέδρου της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών Γιάννη Φραγκίδη αλλά και του προέδρου του Συνδικάτου Οδηγών – Πωλητών και Βοηθών Εμφιαλωμένων Ποτών Β. Ελλάδας, Άρη Μερκενίδη.

Οι απολύσεις δεν θα περάσουν!

Η προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων στη Μαλαματίνα που αγωνίζονται πολύμορφα όλο αυτό το διάστημα διεκδικώντας την ανάκληση των εκδικητικών και άδικων απολύσεων 15 συναδέλφων και την υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ, θα πέσει στο κενό!

Μετά την καταστολή, τα ΜΑΤ, τα χημικά επιχειρούν με τις απολύσεις συνδικαλιστών να σβήσουν τις αγωνιστικές φωνές και διεκδικήσεις!

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Τώρα χρειάζεται να εκφραστεί ακόμα μεγαλύτερη αλληλεγγύη στον αγώνα των συναδέλφων μας στη Μαλαματίνα.

Καλούμε αύριο Πέμπτη 29/9, στις 5:30μμ τους εργαζόμενους και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας».

Σχετικά Άρθρα