Ηλιόπουλος: “Η περίπτωση της “Μαλαματίνας” δείχνει τι σημαίνει ανάπτυξη στην εποχή Μητσοτάκη – “Βαλκανικού τύπου η αγορά εργασίας”

 Ηλιόπουλος: “Η περίπτωση της “Μαλαματίνας” δείχνει τι σημαίνει ανάπτυξη στην εποχή Μητσοτάκη – “Βαλκανικού τύπου η αγορά εργασίας”

«Η περίπτωση της εταιρίας “Μαλαματίνα” δείχνει τι σημαίνει ανάπτυξη στην εποχή Μητσοτάκη, μια ανάπτυξη χωρίς εργασιακά δικαιώματα, με απολύσεις, χωρίς συλλογικές συμβάσεις και με αυταρχισμό», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, κατά την ομιλία του σε εκδήλωση του κόμματος και της Νεολαίας του, με θέμα “Εργασιακός Μεσαίωνας: Νομοθεσία, Εφαρμογή, Ανατροπή”.

«Οι εργαζόμενοι στη “Μαλαματίνα” διεκδικούν το αυτονόητο. Να υπάρχει συλλογική σύμβαση εργασίας. Μιλάμε για μια εταιρία η οποία σώθηκε με τη συμμετοχή του κράτους και με ρύθμιση χρεών και δεν γίνεται να μην σέβεται τα δικαιώματα των εργαζομένων», σημείωσε.

Χαρακτήρισε «βαλκανικού τύπου» την αγορά εργασίας στην Ελλάδα, διότι, όπως είπε, το ποσοστό των εργαζομένων που καλύπτονται από συλλογικές συμβάσεις εργασίας είναι κάτω από 20%, όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 60% με στόχο να φτάσει στο 80%.

Δήλωσε πως είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θα δεχθεί να αλλάξει την πολιτική της στα εργασιακά και κάλεσε τον κόσμο να κατέβει στην απεργία της 9ης Νοεμβρίου και να διεκδικήσει και μια πολιτική αλλαγή η οποία θα επαναφέρει την υπερηφάνεια στην εργασία και την ασφάλεια για τους εργαζόμενους.

«Μετά από τρεις μήνες απεργία συνεχίζουμε να είμαστε έξω από την πύλη του εργοστασίου, διεκδικώντας από την εταιρία να τηρήσει το πρόγραμμα εξυγίανσης, για το οποίο έχει δεσμευτεί, και να επιστρέψουμε όλοι στις δουλειές μας», τόνισε ο γενικός γραμματέας του σωματείου των εργαζομένων στη «Μαλαματίνα», Γιώργος Λιάκας.

Σχετικά Άρθρα