Μαλαματίνα: Απόπειρα εκφοβισμού των απολυμένων, από την διοίκηση της εταιρείας (vid)

 Μαλαματίνα: Απόπειρα εκφοβισμού των απολυμένων, από την διοίκηση της εταιρείας (vid)

The president of SYRIZA main opposition party Alexis Tsipras visits and meets with the Malamatina factory workeres who are on strike, in Thessaloniki, on September 17, 2022 / Συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με τους απεργούς εργαζόμενους στο εργοστάσιο της Μαλαματίνα, στην Θεσσαλονίκη, στις 17 Σεπτεμβρίου, 2022

Σε μια ακόμη εκφοβιστική ενέργεια κατά των απεργών και των απολυμένων της ”Μαλαματίνα” προχωράει η διοίκηση της εταιρείας, καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα που πρόκειται να εκδικαστούν την ερχόμενη Παρασκευή.

Όπως αναφέρει το alterthess.gr, η διοίκηση της εταιρείας καταφέρεται εναντίον όλων των απεργών και των απολυμένων της επιχείρησης υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι με τις κινητοποιήσεις τους δυσφημούν την εταιρεία, φορώντας και διανέμοντας μπλουζάκια με παραποιημένο, όπως λέει, το σήμα της εταιρείας.

Ουσιαστικά η διοίκηση της εταιρείας κάνει μια αντισυνδικαλιστική κίνηση φίμωσης της γνωστοποίησης του αγώνα τους κατηγορώντας τους για το μοναδικό όπλο που έχουν να υπερασπιστούν το δικαίωμα στην εργασία με αξιοπρέπεια, δηλαδή την καμπάνια ενημέρωσης του κόσμου μέσω μιας καλλιτεχνικής δημιουργίας για τον αγώνα της απεργίας.

Επιπλέον, στα ασφαλιστικά μέτρα κατηγορούνται οι απολυμένοι ότι παρεμποδίζουν εργαζόμενους και φορτίο να μπουν στο εργοστάσιο, όταν δεν έχει περάσει ούτε μια εβδομάδα που καταγράφηκε σε βίντεο η απόπειρα του διευθύνοντος συμβούλου να παρεμποδίσει ο ίδιος φορτηγό προκειμένου να προκαλέσει ένταση.

Η διοίκηση καταφέρεται ακόμη εναντίον όλων των απεργών και των απολυμένων λέγοντας ότι με τις κινητοποιήσεις έχουν ξεκινήσει προσπάθεια να μποϊκοτάρουν τα προϊόντα της εταιρείας σπιλώνοντας τη φήμη της θέτοντας, όπως υποστηρίζει, σε κίνδυνο την οικονομική πορεία της εταιρείας.

Με αυτόν τον τρόπο η εταιρεία μεταφέρει όλες τις ευθύνες για τις επιλογές της διοίκησης στους εργαζομένους, λες και αυτοί έλαβαν την απόφαση για απολύσεις. Μάλιστα, τη στιγμή που η ίδια η διοίκηση προχωράει σε παράνομες προσλήψεις εργαζομένων εν μέσω απεργίας, προσλήψεις που το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) έχει κρίνει παράνομες, όπως έχει γίνει και με τις απολύσεις.