Στη ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας: Οι βασικοί άξονες της ομιλίας του για κοινωνική δικαιοσύνη, θεσμική ομαλότητα, προγραμματικές συγκλίσεις

 Στη ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας: Οι βασικοί άξονες  της ομιλίας του για κοινωνική δικαιοσύνη, θεσμική ομαλότητα, προγραμματικές συγκλίσεις

Σε μια καθαρά προεκλογική αλλά και έντονα οικονομική ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για να παρουσιάσει ένα καθαρό πρόγραμμα διακυβέρνησης με 5+1 άξονες άμεσης προτεραιότητας σε κοινωνία, οικονομία, ενέργεια και δικαιοσύνη. Το στοίχημά του να πείσει ότι είναι ο επόμενος πρωθυπουργός.

Του Σωτήρη Μπολάκη

Δεν θα μπορούσε να έχει καλύτερη υποδοχή ο Αλέξης Τσίπρας στην Θεσσαλονίκη από το φοιτητικό κίνημα που γέμισε το ΑΠΘ σε μια αυθόρμητη συναυλία κατά της εμβληματικής απόφασης του κ. Μητσοτάκη να βάλει την αστυνομία μέσα στα ακαδημαϊκά ιδρύματα.

Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στρυμωγμένος για την ώρα από την υπόθεση του Έβρου μετά και την παραδοχή της ΜΚΟ ότι η νησίδα με τους 38 μετανάστες δεν ήταν ελληνικό έδαφος ωστόσο το κλίμα εκτιμούν οι συνεργάτες δεν αντιστρέφεται.

Το μομέντουμ είναι ιδανικό σημειώνουν στελέχη της Κουμουνδούρου καθώς η απομόνωση του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του είναι ορατή πλέον σε όλη την κοινωνία ενώ ορατά έχουν αρχίσει να γίνονται και τα εσωτερικά ζητήματα της ΝΔ εξαιτίας της θεσμικής εκτροπής και της αντισυνταγματική καταρράκωσης στο σκάνδαλο των υποκλοπών και της σκανδαλώδους συγκάλυψης που επιχειρείται.

Η ενέργεια και η επαπειλούμενη φτωχοποίηση των νοικοκυριών είναι το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας. Ο κ. Τσίπρας με τους συμβούλους έχει ετοιμάσει σύμφωνα με πληροφορίες ένα ολιστικό πακέτο με γεναίες παρεμβάσεις που όπως εκτιμούν από το γραφείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ θα ενισχύσει το κύρος του κόμματος ενόψει των εκλογών.

Για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης ο κ. Τσίπρας στην αποψινή ομιλία του θα παρουσιάσει δέσμη που θα εμπεριέχει  δραστική μείωση των λογαριασμών ρέυματος μέσα από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, των τιμών στα καύσιμα και τρόφιμα.

  • Ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει ότι η φετινή παρουσία του και ιδιαίτερα οι απαντήσεις του στους δημοσιογράφους όλων των μέσων ενημέρωσης έχει ιδιαίτερη σημασία.

Ο στόχος του είναι να εμφανιστεί όπως σημειώνουν από το περιβάλλον οραματιστής και με σχέδιο. Το όραμα θα έγκειται σε μια δικαιότερη οικονομική πολιτική, δικαιότερο φορολογικό καθεστώς για τους ασθενέστερους και φυσικά για ένα δικαιότερο κράτος δικαίου.

Ο κ. Τσίπρας θα επικεντρωθεί σύμφωνα με πληροφορίες στον κόσμο της εργασίας, τους ελεύθερους επαγγελματίες, συνταξιούχους, τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες, τις γυναίκες και τη νέα γενιά και με το βλέμμα πάντα στην λεηλατημένη μεσαία τάξη θα προτείνει εμβληματικές όπως τις χαρακτηρίζουν οι συνεργάτες του δράσεις αναδιανομής του εισοδήματος.

Στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας θα είναι συγκεκριμένος και η πρόταση που παρουσιάσει θα είναι και κοστολογημένη και ρεαλιστική.

Ο κ. Τσίπρας δηλαδή ανεβαίνει στη ΔΕΘ φορώντας και πάλι το κοστούμι του πρώην Πρωθυπουργού και οι συνεργάτες έχουν την πεποίθηση ότι θα καταφέρει να πείσει τους ψηφοφόρους και τους πολίτες.

Το πρόγραμμα θα βασίζεται τόσο σε εθνικούς πόρους, όσο και σε κοινοτικούς μέσα από την δικαιότερη ανακατεύθυνση των σημαντικών πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ 21-27.

1.    2. Ενίσχυση του εισοδήματος και δικαιότερη φορολογία για μισθωτούς, συνταξιούχους, εμπόρους και ελεύθερους επαγγελματίες.

2.    Στήριξη του κοινωνικού κράτους με την ανάκτηση της εργασίας, ένα νέο ισχυρό ΕΣΥ, νέα γερά θεμέλια στη δημόσια Παιδεία και κοινωνικές πολιτικές για ΑΜΕΑ

3.    Παραγωγική Ανασυγκρότηση με ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής και έμφαση σε ΑΠΕ, ιδιοπαραγωγή (μοντέλο prosumer), στοχευμένα προγράμματα για ΟΤΑ, μικρές επιχειρήσεις, αγρότες και βιομηχανίες, καθώς και δημόσιο πυλώνα στο τραπεζικό σύστημα.

4.    Ισχυρό Δημοκρατικό Κράτος με μεταρρυθμίσεις στη Δικαιοσύνη και την ΕΥΠ

5.    Απάντηση στη δημογραφική πρόκληση με στήριξη της γυναίκας στην εργασία, της μητέρας, κοινωνικές πολιτικές για το παιδί, ειδικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης και πλαίσιο για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών.

Σχετικά Άρθρα