Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης φοβάται πολύ το θέμα του predator – Αν υπάρχει σύνδεση με Μαξίμου θα σημαίνει και το διεθνές πολιτικό τέλος του

 Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης φοβάται πολύ το θέμα του predator – Αν υπάρχει σύνδεση με Μαξίμου θα σημαίνει και το διεθνές πολιτικό τέλος του

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης στη συνέντευξή του στο πλαίσιο της ΔΕΘ σε ό,τι αφορά το παράνομο λογισμικό παρακολούθησης Predator, τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις για σύνδεσή του με το Μαξίμου αλλά και τις εξελίξεις στην Εξεταστική, κατά τη συνέντευξη Τύπου στην 86η ΔΕΘ.

«Ο κ. Μητσοτάκης φοβάται πολύ το θέμα του Predator. Το φοβάται γιατί θα τσαλακώσει απολύτως τη διεθνή του εικόνα. Δεν μπορεί κανείς στις Βρυξέλλες να αποδεχτεί πως χρησιμοποιείται ένα τέτοιο κατασκοπευτικό εργαλείο σε βάρος ενός πολιτικού αντιπάλου. Αν υπάρχει οποιαδήποτε υποψία διασύνδεσης αυτό θα σημαίνει και το διεθνές τέλος του Κ. Μητσοτάκη. Για αυτό η ΝΔ επιχειρεί τώρα να πάει σε συμψηφισμούς με προηγούμενες διοικήσεις της ΕΥΠ» είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τα όσα συμβαίνουν στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, ο Ν. Ανδρουλάκης τόνισε πως «Ζητήσαμε την κλήση στην Εξεταστική Επιτροπή όλων των προσώπων που έχουν αναδειχθεί από τη δημοσιογραφική έρευνα και η κυβερνητική πλειοψηφία το απέρριψε. Δεύτερο στοιχείο. Δεν πρόκειται για δράστες εκτός Ελλάδας, αλλά μέσα από την Ελλάδα.

Το λινκ για την υποκλοπή και τη δική μου και του κ. Κουκάκη είναι το ίδιο. Το κέντρο είναι εδώ. Επίσης είπα για εκβιασμό, επειδή μου το είπαν οι αρμόδιοι, συμπληρώνοντας επίσης πως η συνακρόαση δεν αφήνει αποτυπώματα. Δεν είναι δικές μου λοιπόν θεωρίες. Οι ειδικοί μου τα είπαν. Άρα η ΝΔ να αφήσει τα ναζάκια και να καλέσει στην Επιτροπή όλους τους εμπλεκόμενους. Αν δεν το κάνει η ΝΔ, θα λάβω όλες τις πρωτοβουλίες για να κληθούν στην Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (PEGA)».

Είπε ακόμη ότι για τις μετεκλογικές συνεργασίες δεν χρειάζεται να γίνονται σενάρια. «Ο καθένας παρουσιάζει το πρόγραμμά του και ο λαός κρίνει τις θέσεις και το πολιτικό προσωπικό του. Δεν φοβόμαστε τις εκλογές. Αυτοί που τις φοβούνται θέτουν διλήμματα εκβιασμού. Εμείς θέλουμε ισχυρή κυβέρνηση. Ή πάμε σε δημοκρατική ανατροπή ή δείχνουμε τεράστια ανοχή στα φαινόμενα αυταρχισμού και καθεστωτισμού» υπογράμμισε. «Ζητώ ισχυρή εντολή από την πρώτη Κυριακή» συμπλήρωσε. 

Ο κ. Ανδρουλάκης κλήθηκε να σχολιάσει την αναφορά του πρωθυπουργού πως αυτοδύναμη κυβέρνηση δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη μονοκομματική κυβέρνηση, αλλά αξιοποίηση και στελεχων που δεν προέρχονται από τον ίδιο χώρο, η οποία ερμηνεύθηκε από την αντιπολίτευση ως προσπάθεια «υποκλοπής στελεχών». 

«Δεν κατάλαβαινω τη θεωρία ότι μπορει ο κάθενας να υπηρετεί το οτιδήποτε με μόνο στόχο να έχει μια καρέκλα εξουσίας αν και πολλοι μας έχουν συνηθίσει σε αυτό το πολιτικό ήθος τα τελευταία χρόνια. Δεν θέλω να συνωμοσιολογώ. Δυστυχως η ιστορία πολλές δεκαετίες πριν μας είχε μάθει τον όρο της αποστασία» είπε.  «Δεν θέλω να πιστεύω ότι θα δούμε τέτοια φαινόμενα, αυτό θα ηταν μία τεράστια οπισθοδρόμηση στην ποιότητα της δημοκρτίας μας, είναι ένα θέμα ευαίσθητο που το έχουμε αφήσει πίσω πάρα πολλά χρόνια» πρόσθεσε και τόνισε: 

«Ήδη υπάρχει η τερατογένεση των παρακολουθήσεων, αν δούμε και αυτή την τερατογένεση μιλάμε για πλήρη επαναφορά της συντηρητικής παράταξης, βγαλμένη από τις χειρότερες στιγμές της ιστορίας της». 

Κληθείς να σχολιάσει την κλιμακούμενη, επιθετική στρατηγική της Τουρκίας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, είπε:

«Το προβλημα είναι πια πολύ μεγάλο. Υπάρχει μία στρατηγική διαπαιδαγώγηση των Τούρκων πολιτών στην ένταση. Η Τουρκία σε κάθε μέτωπο, απο τον Νότιο Καύκασο, τη Μέση Ανατολή, την Ανατολική Μεσόγειο έως το Αιγαίο και την Κύπρο προκαλεί εντάσεις. Δεν μπορεί η ΕΕ να κάνει κριτική στον Όρμπαν πχ και να κανει τον Πόντιο Πιλάτο στο θέμα της Τουρκίας».

Τόνισε πως η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να πιέσει για άμεσο εμπάργκο όπλων στην Τουρκία από τα ευρωπαίκά κράτη. «Είναι ανήθικο. Δεν μπορούν να εξοπλίζουν οι ευρωπαϊκές χώρες ένα καθεστώς που τρομοκρατεί τους γείτονές του» τόνισε, προσθέτοντας: «Για αυτό και ζητάω άρση της ομοφωνίας στο Συμβούλιο. Για να μην έχεις τον Όρμπαν για παράδειγμα να σε εκβιάζει κάθε φορά που θέτεις ένα ζήτημα για την Τουρκία». Η Ελλάδα, είπε, «πρέπει να είναι πρωταγωνιστής και όχι απλά να παρακολουθεί την ευρωπαϊκή πολιτική σε αυτό το θέμα».   

  • Ερωτηθείς για την προσπάθεια παγίδευσης του κινητού του με το λογισμικό κατασκοπείας Predator, ο κ. Ανδρουλάκης υπενθύμισε πως έλαβε το ίδιο link “ψαρέματος” με τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη.

Εξήγησε πως ρώτησε τους ειδικούς τι θα γινόταν αν το πατούσε και εάν θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν τις συνομιλίες του. «Για να σας στέλνουν αυτό, μπορεί ήδη αυτό να συμβαίνει, αλλα δεν μπορούμε να το ξέρουμε σίγουρα» ήταν η απάντηση που έλαβαν. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής σχολίασε πως δεν είναι δυνατόν πολιτικοί, δικαστές, απλοί πολίτες να φοβούνται ότι κάποιος θα τους παγιδεύσει με το Predator για να τους εκβιάζει.  «Είναι προτεραιότητα και το Predator. Πρέπει η χρήση τέτοιου είδους λογισμικών να απαγορευθεί» υπογράμμισε.  

Σημείωσε επίσης αν δεν δεχθεί η Ν.Δ. να καλέσει τα αρμόδια πρόσωπα να μιλήσουν στην Εξεταστική Επιτροπή για το Predator, θα αναλάβει εκείνος όλες τις πρωτοβουλίες «για να τους καλέσει η PEGA και να μάθουμε από εκεί αλήθειες». 

Παναγιώτης Δρίβας