Παπαδημούλης σε Φον ντερ Λάιεν: “Καθυστερημένα, γενικόλογα και ανεπαρκή τα μέτρα για την ενεργειακή κρίση”

 Παπαδημούλης σε Φον ντερ Λάιεν: “Καθυστερημένα, γενικόλογα και ανεπαρκή τα μέτρα για την ενεργειακή κρίση”

Ως καθυστερημένα, γενικόλογα και ανεπαρκή χαρακτήρισε ο Δημήτρης Παπαδημούλης τα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την αντιμετώπιση των αυξήσεων στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος.

«Κα Φον Ντερ Λάιεν,

Όσα μας ανακοινώσατε για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, είναι καθυστερημένα, γενικόλογα και ανεπαρκή.

Και την ίδια ώρα που πολύ λίγοι κερδίζουν απίστευτα, ουρανοκατέβατα κέρδη, οι πολλοί υποφέρουν: νοικοκυριά, επιχειρήσεις και εργαζόμενοι που βλέπουν τον πληθωρισμό να ροκανίζει το εισόδημά τους», είπε αρχικά ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και πρόσθεσε: «Πρέπει να μας πείτε πώς, πότε και με ποια αποτελέσματα θα αποδεσμευτεί η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος από το φυσικό αέριο.

Πρέπει να μας πείτε πώς, πότε και με ποια αποτελέσματα θα φορολογηθούν τα υπερκέρδη των εταιριών που παράγουν και πουλούν ηλεκτρικό ρεύμα.

Και επίσης, πρέπει να μας πείτε πώς είναι δυνατόν τα όσα μας εξαγγείλατε, να χρηματοδοτηθούν με έναν προϋπολογισμό που είναι μόλις το 1% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ.

Και δεν είδα καθόλου απολογισμό για το τι κάνατε πράξη από όσα ωραία μας εξαγγείλατε ένα χρόνο πριν. Κυβερνάτε την Κομισιόν πάνω από 3 χρόνια και ο απολογισμός σας είναι ελλειμματικός. Ευχαριστώ».

Σχετικά Άρθρα