Παπαδημούλης για Γεωργούλη: Εκστρατεία λάσπης ότι δήθεν ήξεραν ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ

 Παπαδημούλης για Γεωργούλη: Εκστρατεία λάσπης ότι δήθεν ήξεραν ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ

Για εκστρατεία λάσπης έκανε λόγο ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με αφορμή το νέο αφήγημα ότι δήθεν ήξεραν ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την καταγγελία σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη και τον κάλυπταν.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας στον ΑΝΤ1 επεσήμανε ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «είναι ζήτημα αρχών, είμαστε με τα θύματα και όχι με τους θύτες. Γι’ αυτό υποστηρίζουμε την ταχύτερη δυνατή άρση της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη, προκειμένου να κριθεί η υπόθεση από τις δικαστικές αρχές του Βελγίου» ενώ υπογράμμισε ότι την καταγγελία δεν την ήξεραν ούτε ο Ανδρουλάκης, ούτε ο Μεϊμαράκης, ούτε και ο Βέμπερ, ούτε καν οι γονείς της κας Χρονοπούλου.

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου ανέφερε ακόμα ότι ο ίδιος είχε καλέσει το 2022 τον Αλέξη Γεωργούλη «με το που έμαθα κάποιες αόριστες φήμες περί “σεξουαλικής παρενόχλησης” που αφορούσαν τον ίδιο. Τον κάλεσα, όπως όφειλα, και μου το διέψευσε κατηγορηματικά. Συνεχίσαμε να το ψάχνουμε όσο μπορούσαμε και με ό,τι δυνατότητες είχαμε ως ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αλλά δεν βρήκαμε τίποτα».

Όπως εξήγησε ο Δημήτρης Παπαδημούλης «την καταγγελία για τον Αλέξη Γεωργούλη την έμαθα τη Δευτέρα (17/4) , λίγο πριν ανακοινωθεί από την πρόεδρο του Ε/Κ, Ρομπέρτα Μέτσολα. Σε 15 μόλις λεπτά ο κ. Γεωργούλης αποπέμφθηκε και από την Ευρωομάδα και από το κόμμα μας. Γιατί με αυτά τα θέματα δεν παίζουμε. Είναι ζήτημα αρχών, είμαστε με τα θύματα και όχι με τους θύτες. Γι’ αυτό υποστηρίζουμε την ταχύτερη δυνατή άρση της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη, προκειμένου να κριθεί η υπόθεση από τις δικαστικές αρχές του Βελγίου».

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης επεσήμανε ότι αν ήξερε την καταγγελία νωρίτερα, με βάση τις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το ήθος του και την διαδρομή του, θα είχε ήδη ζητήσει την αποπομπή του Αλέξη Γεωργούλη από τότε ενώ  εξέφρασε την πλήρη συμπαράστασή του στο κ. Χρονοπούλου για το θάρρος της ενώ χαρακτήρισε απαράδεκτη τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της καταγγέλλουσας.

Σχετικά Άρθρα