Σάλος στην Ιταλία με την ακροδεξιά Μελόνι: Ανάρτησε βίντεο βιασμού Ουκρανής

 Σάλος στην Ιταλία με την ακροδεξιά Μελόνι: Ανάρτησε  βίντεο βιασμού Ουκρανής

Αποτροπιασμό, έχει προκαλέσει στην Ιταλία ο βιασμός μίας 55χρονης Ουκρανής από έναν 27χρονο από την Γουινέα που βρίσκεται στη χώρα αιτούμενος ασύλου. Ο δράστης συνελήφθη επ’ αυτοφώρω.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ το βίντεο αναρτήθηκε και διαδόθηκε από κάποιες εφημερίδες οι οποίες το πρόσθεσαν στα άρθρα τους. Μάλιστα η ηγέτιδα του κόμματος Αδέλφια της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, ανέβασε στο Twitter μήνυμα με συνημμένο το βίντεο, φέροντας ως πηγή την εφημερίδα Il Messaggero (στην οποία εφημερίδα όμως αυτή τη στιγμή το άρθρο εμφανίζεται πλέον ως ΜΗ διαθέσιμο).

Η ανάρτηση της Μελόνι, πριν το βίντεο, ξεκινά με το μήνυμα «προσοχή, το βίντεο περιέχει σκληρές εικόνες, δεν συνιστάται για ευαίσθητο κοινό».
«Κανείς δεν μπορεί να μείνει σιωπηλός μπροστά σε αυτό το αποτρόπαιο επεισόδιο σεξουαλικής βίας κατά μιας Ουκρανής, το οποίο πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της ημέρας στην Πιατσέντσα από έναν αιτούντα άσυλο. Μια αγκαλιά σε αυτή τη γυναίκα. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να αποκαταστήσω την ασφάλεια στις πόλεις μας», σημειώνει η ανάρτηση.

Είναι ενδεικτικό ότι η διάδοση του βίντεο προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις με τον ηγέτη του Δημοκρατικού Κόμματος Ενρίκο Λέτα να υποστηρίζει ότι η δημοσίευση του βίντεο από πλευράς της Μελόνι «είναι απρεπές».

Στο ίδιο μήκος κύματος τοποθετήθηκαν ο ηγέτης του Κεντρώου κόμματος Azione (Δράση), Κάρλο Καλέντα, λέγοντας πως η αναδημοσίευση είναι «ανήθικη», αλλά και η πρώην πρόεδρος της Ιταλικής Κάτω Βουλής, Λάουρα Μπολντρίνι καθώς και ο Δήμαρχος της Φλωρεντίας, Ντάριο Ναρντέλα.

Από την άλλη πλευρά η Μελόνι δεν άφησε αναπάντητες τις κατηγορίες. «Δεν επιτρέπω στον Ενρίκο Λέτα να διαδίδει ψέματα για εμένα και να κάνει ζοφερή προπαγάνδα για τον πολύ σοβαρό βιασμό στην Πιατσέντσα» τόνισε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας πως στο βίντεο δεν αναγνωρίζεται το θύμα και πως προέρχεται από τον ιστότοπο μιας σημαντικής εθνικής εφημερίδας».

Επιπλέον συμπλήρωσε πως «ειλικρινά ντρέπομαι για τους πολιτικούς ηγέτες που, ενώ χρησιμοποιούν βιασμό για να μου επιτεθούν, δεν ξοδεύουν ούτε μια λέξη αλληλεγγύης για το θύμα, προφανώς από φόβο μήπως χρειαστεί να αντιμετωπίσουν το ζήτημα της επιδεινούμενης έκτακτης ανάγκης της ασφαλείας».

Σχετικά Άρθρα