Λονδίνο-Έρευνα King’s: 4 στους 5 προτιμούν να εργάζονται από το σπίτι- Το πείραμα της 4ήμερης εργασίας

 Λονδίνο-Έρευνα King’s: 4 στους 5 προτιμούν να εργάζονται από το σπίτι- Το πείραμα της 4ήμερης εργασίας

Η ετυμηγορία είναι: Οι Λονδρέζοι απολαμβάνουν και εκτιμούν την εργασία από το σπίτι και δεν βλέπουν ένα μέλλον που να περιλαμβάνει επιστροφή στην παλιά εβδομάδα γραφείου των πενθήμερων, ανεξάρτητα από το τι λένε οι πολιτικοί, τα αφεντικά τους ή τα μέσα ενημέρωσης.

Σχεδόν το 80% του προσωπικού που εδρεύει στο Λονδίνο και εργάζεται πλέον εξ αποστάσεως τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα λέει ότι η εμπειρία τους ήταν καλή, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη από το Πολιτικό Ινστιτούτο στο King’s College του Λονδίνου. Τέσσερις στους πέντε λένε ότι η εργασία από το σπίτι τους βοηθά να νιώθουν περισσότερο έλεγχο και ότι χαίρονται να περιορίζουν τις καθημερινές τους μετακινήσεις. Τα δύο τρίτα λένε ότι τους βοήθησε να διαχειριστούν καλύτερα τις οικιακές και οικογενειακές ευθύνες.

Το YouGov ερεύνησε 2.015 εργαζομένους στο Λονδίνο για την έκθεση του King’s College, μια ομάδα που περιελάμβανε άτομα που ζουν εκτός πόλης και ταξιδεύουν σε ένα χώρο εργασίας. Οι ερευνητές του King λένε ότι η μελέτη είναι η πρώτη του είδους της που επικεντρώνεται ειδικά στον αντίκτυπο της αλλαγής των προτύπων εργασίας.

Τα ευρήματα υποστηρίζουν τις εμπειρίες των εργαζομένων σε όλο τον κόσμο, πολλοί από τους οποίους συνεχίζουν να εργάζονται από το σπίτι αρκετές φορές την εβδομάδα, ακόμη και όταν υποχωρεί η απειλή του Covid-19.

Οι Νεοϋορκέζοι, από την άλλη, σχεδιάζουν να μειώσουν κατά το ήμισυ τον χρόνο που αφιερώνουν στο γραφείο.

Η μελέτη του King’s College έρχεται καθώς οι εργαζόμενοι σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο ξεκινούν ένα επίσημο πείραμα έξι μηνών που δουλεύουν μια τετραήμερη εβδομάδα εργασίας. Περισσότεροι από 3.000 εργαζόμενοι σε 70 εταιρείες θα λάβουν μέρος στη δοκιμή χωρίς απώλεια μισθού, σε αυτό που οι διοργανωτές λένε ότι είναι ο μεγαλύτερος πιλότος του είδους του που θα λάβει χώρα οπουδήποτε στον κόσμο.

Πηγή: Bloomberg

Σχετικά Άρθρα