Κλιμακώνει την επίθεση στην Ελλάδα ο Ερντογάν: “Η προστασία των δικαιωμάτων της Τουρκίας στο Αιγαίο θα διατηρηθεί χωρίς συμβιβασμούς”

 Κλιμακώνει την επίθεση στην Ελλάδα ο Ερντογάν: “Η προστασία των δικαιωμάτων της Τουρκίας στο Αιγαίο θα διατηρηθεί χωρίς συμβιβασμούς”

Νέα εισβολή στη Συρία προανήγγειλε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όμως την ίδια ώρα κλιμακώνει την ένταση με την Ελλάδα.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΣΕA), αναφέρεται ότι «οι επιχειρήσεις που διεξάγονται και πρόκειται να διεξαχθούν στα νότια σύνορά μας δεν στοχεύουν στην εδαφική ακεραιότητα των γειτόνων μας και αποτελούν ανάγκη εθνικής ασφάλειας».

Ενόψει και των εκλογών, ο τούρκος πρόεδρος έχει στοχοποιήσει τους Κούρδους στο εσωτερικό της Συρίας.

“Λουκέτο” για το claw back σε διαγνωστικά κέντρα και πολυϊατρεία – Με κυρώσεις απειλεί ο Πλεύρης

Παράλληλα, στη συνεδρίαση συζητήθηκε και το θέμα του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, με την Τουρκία να κάνει λόγο για «προστασία των δικαιωμάτων της χωρίς συμβιβασμούς».

«Συζητήθηκαν οι σταδιακά αυξανόμενες προκλητικές ενέργειες της Ελλάδας στο Αιγαίο Πέλαγος, που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες στις οποίες είναι συμβαλλόμενο μέρος, καθώς και οι προσπάθειές της να εκμεταλλευτεί τις συμμαχίες, ενώ θα έπρεπε να ενεργήσει με κατανόηση και συνεργασία. Τονίστηκε ότι η αποφασιστική μας στάση για την προστασία των δικαιωμάτων και συμφερόντων του έθνους μας θα διατηρηθεί χωρίς συμβιβασμούς» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σχετικά Άρθρα