Νέα Υόρκη: Δρομέας πέθανε στον ημιμαραθώνιο, ακόμη έξι στο νοσοκομείο

 Νέα Υόρκη: Δρομέας πέθανε στον ημιμαραθώνιο, ακόμη έξι στο νοσοκομείο

Ο θάνατος ενός αθλητή αμαύρωσε τον ημιμαραθώνιο στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Ένας από τους δρομείς κατέρρευσε και στη συνέχεια πέθανε, ενώ ακόμη έξι συμμετέχοντες στον αγώνα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Την ανακοίνωση για τον θάνατο του δρομέα το πρωί του Σαββάτου έκανε η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Νέας Υόρκης. Όπως ανέφερε, ο αθλητής κατέρρευσε την ώρα του αγώνα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Ωστόσο, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τα αίτια του θανάτου του.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, ακόμη έξι αθλητές βρίσκονται στο νοσοκομείο, οι τρεις σε σοβαρή κατάσταση, αλλά χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους.

Στον ημιμαραθώνιο του Μπρούκλιν συμμετείχαν πάνω από 22.000 δρομείς, κάνοντας τη διαδρομή από το πάρκο Πρόσπεκτ έως τη νήσο Κόνι. Λόγω της πανδημίας, ήταν ο πρώτος ημιμαραθώνιος έπειτα από τρία χρόνια.

Πρέπει να σημειωθεί ότι στο Μπρούκλιν πριν από το μεσημέρι η θερμοκρασία δεν ξεπερνούσε τους 27 βαθμούς Κελσίου, αρκετά υψηλή για την εποχή. Λόγω και της αυξημένης υγρασίας, οι αρχές είχαν προειδοποιήσει τους κατοίκους να προσέχουν πολύ.

Πηγή: New York Post

Σχετικά Άρθρα