Δικηγόρος οικογένειας Κωστόπουλου: “Δεν μπορεί να ασκηθεί έφεση για τους αστυνομικούς που αθωώθηκαν”

 Δικηγόρος οικογένειας Κωστόπουλου: “Δεν μπορεί να ασκηθεί έφεση για τους αστυνομικούς που αθωώθηκαν”

Για τις εξελίξεις στην υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου και τους αστυνομικούς που αθωώθηκαν για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης μίλησε στην ΕΡΤ η δικηγόρος της οικογένειεας, Άννυ Παπαρρούσου.

«Εχουμε δει την αγριότητα που έγινε η σύλληψη του ημιθανούς Ζαχαρία Κωστόπουλου», είπε χαρακτηριστικά.

«Η ζωή του Ζαχαρία Κωστόπουλου επλήγη από πολλούς και ο 33χρονος κατέληξε αμέσως μετά η βίαιη συμπεριφορά των αστυνομικών, οι οποίοι είχαν κάθε δυνατότητα να διαγνώσουν την κατάσταση της υγείας του», πρόσθεσε η δικηγόρος.

Η κυρία Παπαρρούσου υπενθύμισε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να ασκηθεί έφεση, αλλά προβλέπεται η δυνατότητα αίτησης στον εισαγγελέα για να ασκήσει ένδικο μέσο κατά της καταδικαστικής αυτής απόφασης, που ελήφθη κατά πλειοψηφία (4-3) καθώς η πρόεδρος και δύο ένορκοι είχαν την άποψη πως θα πρέπει να καταδικαστούν για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

«Ναι μεν τέθηκε η βαρύτερη προβλεπόμενη ποινή στους δύο πολίτες κατηγορούμενους (μεσίτη και κοσμηματοπώλη) αλλά έχουν απαλλαγεί οι τέσσερις αστυνομικοί που βιαιοπράγησαν και το αιτιολογικό της απόφασης αυτής θα το δούμε όταν καθαραγογραφεί. Αυτή τη στιγμή είχαμε την απαγγελία της απαλλακτική απόφασης», διευκρίνισε η δικηγόρος.

Σχετικά Άρθρα