Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Ο μεσίτης ισχυρίστηκε ότι τον κλώτσησε από… αλτρουισμό

 Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Ο μεσίτης ισχυρίστηκε ότι τον κλώτσησε από… αλτρουισμό

Τα … αλτρουιστικά του ένστικτα ήταν αυτά που οδήγησαν στην παρέμβαση του κατηγορούμενου μεσίτη στην οδό Γλάδστωνος, ο οποίος κατηγορείται μαζί με τον κοσμηματοπώλη για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου το 2018.

Απολογούμενος ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου υποστήριξε πως ενήργησε «για το καλό του θύματος» ώστε να τον προστατεύσει και να μην κοπεί στο λαιμό από τα τζάμια, αρνούμενος ότι τον κλώτσησε παρά μόνο μία φορά χωρίς πρόθεση.

Κάτω από το βλέμμα της οικογένειας και των φίλων του Ζακ Κωστόπουλου, αλλά και των: Νίκο Φίλη, Νίκο Βρούτση, Νάσο Ηλιόπουλο και Θεανώ Φωτίου, ο κατηγορούμενος μίλησε για … «στιγμιαίο περιστατικό με κακή εξέλιξη». Όπως είπε: «Εγώ πήγα να βοηθήσω τον Κωστόπουλο. Αν γνώριζα ποια θα ήταν η εξέλιξη δεν θα ανακατευόμουν. Το έκανα για καλό και όχι για κακό» ενώ κατέληξε να σχολιάζει: «Με μια μελανιά δεν μπορεί κάποιος να πεθάνει».

Ο κατηγορούμενος μεσίτης μίλησε για αναξιόπιστους μάρτυρες, τονίζοντας πως ο ίδιος κλωτσούσε… στον αέρα και όχι το Ζακ Κωστόπουλο. Υποστήριξε ουσιαστικά πως η λήψη του βίντεο ήταν από απόσταση τέτοια που αφήνει κενά ως προς τα χτυπήματα που έδωσε, ενώ αποδέχθηκε ότι κλώτσησε δύο φορές στη μύτη το θύμα, ενέργειες που απέκλεισε να οδήγησαν στο θάνατο. «Άντε να του είχα σπάσει τη μύτη» είπε χαρακτηριστικά.

Περιγράφοντας το περιστατικό ανέφερε ότι ο Ζακ Κωστόπουλος επιχείρησε να σπάσει την τζαμαρία του κοσμηματοπωλείου με το κεφάλι του για να βγει έξω, ενώ παράλληλα κρατούσε ένα μαχαίρι. «Είδα το μαχαίρι και φοβήθηκα ότι αν έβγαινε θα γινόταν κάποιο κακό. Σκέφτηκα να φύγω και τότε τον είδα με το κεφάλι να βαράει τη τζαμαρία. Η αντίδραση μου ήταν για καλό. Σκέφτηκα ότι στην προσπάθεια του να σπάσει με το κεφάλι τη τζαμαρία θα χτυπήσει. Στιγμιαία σκέφτηκα να κάνω κάτι για να μην κόψει το λαιμό του. Χτύπησα πάνω δεξιά γιατί ήταν ο πιο ασφαλής τρόπος για να ρίξω τη τζαμαρία και να του απελευθερώσω την έξοδο».

Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι του φώναξε «κάτσε μέσα» και κλώτσησε στον αέρα για να τον αποτρέψει να βγει. «Εκείνη η στιγμή δεν είναι ήρεμη, προσπαθώ να κάνω κάτι για καλό και φοβάμαι μαζί. Με το που βγάζει το κεφάλι τον πετυχαίνω αλλά η κλωτσιά αυτή δεν είναι δυνατή για να του κάνω κακό. Δεν συνεχίζω. Τον τραβάω έξω από την μπλούζα, του πιάνω τον καρπό και του πήρα το μαχαίρι που το πέταξα μέσα στο κοσμηματοπωλείο» ανέφερε.

Στράφηκε και προς την οικογένεια Κωστόπουλου, σχολιάζοντας: «Καταλαβαίνω τους γονείς και τα αδέλφια του, θέλω όμως να καταλάβουν ότι για αυτό το θάνατο δεν φταίω. Ήταν στιγμιαίο περιστατικό που είχε μια κακή εξέλιξη. Εγώ πήγα για καλό…», ενώ κλείνοντας την απολογία του είπε: «Θέλω να κριθώ δίκαια και αμερόληπτα. Το να με αδικήσουν δεν είναι δικαιοσύνη για κανέναν».

Εισαγγελέας: Τι σας οδήγησε να εμπλακείτε;

Κατηγορούμενος: Το ένστικτο του αλτρουισμού …

Εισαγγελέας: Στο βίντεο δεν ακούγεται να λέτε «κάτσε μέσα»…

Κατηγορούμενος: Δεν ξέρω αν είχε δυνατότητα να καταγράφει.

Εισαγγελέας: Βλέπω να κλωτσάτε 9 φορές και οι 5 στο κεφάλι…

Κατηγορούμενος: Όχι οι 2 μάξιμουμ να τον βρήκαν, οι άλλες είναι στον αέρα.

Πηγή: news247.gr

Σχετικά Άρθρα