Twitter: Η διαπραγμάτευση της μετοχής αναστέλλεται, εν αναμονή ανακοινώσεων – «Κλειδώνει» η συμφωνία με τον Έλον Μασκ

 Twitter: Η διαπραγμάτευση της μετοχής αναστέλλεται, εν αναμονή ανακοινώσεων – «Κλειδώνει» η συμφωνία με τον Έλον Μασκ

Νωρίτερα, η μετοχή της εταιρείας κατέγραφε άνοδο +5,5%, φτάνοντας τα 51,60 δολάρια. Πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι εντός της ημέρας θα ανακοινωθεί η εξαγορά της εταιρείας από τον Έλον Μασκ ο οποίος, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters κατέληξε σε συμφωνία να καταβάλει 44 δισεκ. δολάρια.

Με βάση τους όρους της συμφωνίας, οι μέτοχοι θα λάβουν 54,20 δολάρια ανά μετοχή. Νωρίτερα, η μετοχή της εταιρείας κατέγραφε άνοδο +5,5%, φτάνοντας τα 51,60 δολάρια.

Πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι εντός της ημέρας θα ανακοινωθεί η εξαγορά της εταιρείας από τον Έλον Μασκ ο οποίος, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters κατέληξε σε συμφωνία να καταβάλει 44 δισεκ. δολάρια. Με βάση τους όρους της συμφωνίας, οι μέτοχοι θα λάβουν 54,20 δολάρια ανά μετοχή.

Γύρω στις 17.45 (ώρα Ελλάδας) η μετοχή του Twitter στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κυμαινόταν στα 50,36 δολάρια, με άνοδο +2,92%. Στην αρχή της συνεδρίασης έφτασε και σε άνοδο +4%.

Σύμφωνα με πολλές πηγές, τις οποίες επικαλούνται οι εφημερίδες New York Times και Wall Street Journal καθώς επίσης και το τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, ο όμιλος ενδέχεται να ανακοινώσει ακόμη και σήμερα την εξαγορά του από το «αφεντικό» της Tesla. Ο Μασκ είχε προτείνει στα μέσα Απριλίου να αγοράσει όλον τον όμιλο έναντι 54,20 δολαρίων ανά μετοχή. Εφόσον γίνει δεκτή η πρόταση, η αξία του Twitter θα φτάσει τα 43 δισεκ. δολάρια, από περίπου 38,5 δισεκ. σήμερα.

Σχετικά Άρθρα