Ουκρανία: Οι Ρώσοι βομβάρδισαν στρατόπεδο στη Μικολάεφ – Φόβοι για πολλούς νεκρούς

 Ουκρανία: Οι Ρώσοι βομβάρδισαν στρατόπεδο στη Μικολάεφ – Φόβοι για πολλούς νεκρούς

Εκατόμβη νεκρών στη Μικολάεφ μετά από ρωσική αεροπορική επιδρομή.

Το στρατόπεδο που βρίσκεται βόρεια της πόλης Μικολάεφ, επλήγη από έξι ρωσικούς πυραύλους.

Καμία πληροφορία για απολογισμό θυμάτων δεν έχει δοθεί στην δημοσιότητα από τις ουκρανικές αρχές.

Αιφνίδια τροπή στον πόλεμο στην Ουκρανία – Ο ρωσικός στρατός αλλάζει στρατηγική – Τι αναφέρει βρετανική έκθεση

Οι Ρώσοι «πραγματοποίησαν δειλά πλήγματα κατά στρατιωτών την ώρα του ύπνου. Η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται», ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ο κυβερνήτης του Μικολάεφ, Βιτάλι Κιμ σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook, διευκρινίζοντας ότι περιμένει πληροφορίες για τις ουκρανικές απώλειες.

«Συνεχίζουμε να μετράμε πτώματα»

Σύμφωνα με πληροφορίες στρατιωτικού που βρισκόταν επί τόπου, περί τους 200 νεαροί στρατιώτες βρίσκονταν στο στρατόπεδο την ώρα της επίθεσης. Δεκάδες έχουν σκοτωθεί, δήλωσε άλλος ουκρανός στρατιώτης.

«Συνεχίζουμε να μετράμε, αλλά είναι αδύνατον να ξέρουμε λόγω της κατάστασης των πτωμάτων», δήλωσε ένας διασώστης.

Ο δήμαρχος του Μικολάεφ, Ολεξάντρ Σένκεβιτς δήλωσε, σύμφωνα με τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, ότι αυτή η πόλη, που αριθμούσε μισό εκατομμύριο κατοίκους πριν από τον πόλεμο, βομβαρδίσθηκε από την γειτονική της περιοχή της Χερσώνας, που βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο.

«Ο βομβαρδισμός γίνεται με μεγάλη ταχύτητα για να ενεργοποιηθεί το σύστημα του αντιαεροπορικού συναγερμού», δήλωσε σύμφωνα με την ηλεκτρονική σελίδα της Ukraïnska Pravda.

Το Μικολάεφ και η περιοχή του αποτελούν θέατρο σφοδρών συγκρούσεων και ρωσικών βομβαρδισμών. Η πόλη είναι στρατηγικής σημασίας διότι είναι ο τελευταίος κόμβος πριν από την Οδησσό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ