Σε φιέστα για την Κριμαία ο Πούτιν – Κόπηκε ξαφνικά η ομιλία του στον “αέρα” – H εξήγηση από τον Πεσκόφ

 Σε φιέστα για την Κριμαία ο Πούτιν – Κόπηκε ξαφνικά η ομιλία του στον “αέρα” – H εξήγηση από τον Πεσκόφ

Διακόπηκε στον αέρα, προς στιγμήν, η ζωντανή μετάδοση της ομιλίας του Βλαντιμίρ Πούτιν στο γεμάτο στάδιο της Μόσχας Λουζνίκι.

Ο  Ρώσος πρόεδρος γιόρταζε την επέτειο της κατάληψης της Κριμαίας στο στάδιο της Μόσχας ενώπιον ενός τεράστιου πλήθους οπαδών του.

Το πλήθος κυμάτισε σημαίες και φώναζε «Ρωσία, Ρωσία» ενόσω εκφωνούσε την ομιλία του.

Αλλά ενώ φαινόταν ακόμα να μιλάει, η εκπομπή κόπηκε ξαφνικά.

Πηγές ΕΕ: 4 δισ. στην Ελλάδα για την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας

Η ζωντανή αναμετάδοση από την ομιλία του Πούτιν στο κατάμεστο στάδιο διεκόπη κάποια στιγμή, με την κρατική τηλεόραση να προβάλει ξαφνικά εικόνες με πατριωτικά εμβατήρια και τραγούδια στην εκδήλωση, την ώρα που ο Ρώσος πρόεδρος μιλούσε.

To βίντεο που δείχνει τη στιγμή που ξαφνικά διεκόπη η ομιλία Πούτιν:

Ένα άλλο βίντεο δείχνει τη στιγμή αποχώρησης του Πούτιν, τον οποίο αποθεώνει το πλήθος:

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ λίγο αργότερα εξήγησε πως η μετάδοση της ομιλίας του Πούτιν στη συναυλία διακόπηκε ξαφνικά, επειδή υπήρξε τεχνική βλάβη στον σέρβερ.

«Διαπράχθηκε γενοκτονία στο Ντονμπάς. Στόχος της επιχείρησης στην Ουκρανία είναι να απαλλαχθούμε από αυτή την κατάσταση» είπε στην ομιλία του ο Πούτιν, στη διάρκεια συναυλίας, ενώ σημείωσε για άλλη μια φορά πως οι πολίτες της Κριμαίας έκαναν τη σωστή επιλογή το 2014, καθώς «ήθελαν να ζήσουν στη δική τους, ιστορική γη, τη Ρωσική Ομοσπονδία».

Ακόμη, ο Ρώσος πρόεδρος επαίνεσε τον «ηρωισμό του ρωσικού στρατού που συμμετέχει στην επιχείρηση στην Ουκρανία», πριν διακοπεί αιφνιδιαστικά η ζωντανή σύνδεση.

Την ίδια στιγμή υπάρχουν αντιδράσεις κυρίως στα social media αφού όπως γράφεται σε  αρκετούς λογαριασμούς ο κόσμος που συγκεντρώνεται έχει πληρωθεί για να δώσει το «παρών». «Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου – που συγκεντρώνεται στο στάδιο Λουζνίκι – πληρώνεται. Αυτή η αγγελία προσφέρει 300 RUB. Έχω δει αναφορές πληρωμών έως και 1.400 RUB. Προφανώς τα περισσότερα ανώτερα στελέχη του Κρεμλίνου δεν θα παρευρεθούν υπό τον φόβο της τρομοκρατικής επίθεσης»αναφέρει χρήστης στο Twitter.

Ο Πούτιν χαιρετίζει την προσάρτηση και τον πόλεμο της Κριμαίας με μαθήματα ηρωισμού

To τηλεγράφημα του BBC έχει το εξής ρεπορτάζ:

Οκτώ χρόνια αφότου τα ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν τη νότια περιοχή της Κριμαίας της Ουκρανίας, το γεγονός γιορτάζεται με πλήθη που κυματίζουν σημαίες στο στάδιο Luzhniki της Μόσχας και ειδικά μαθήματα στα σχολεία.

Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε μια ξεχωριστή εμφάνιση ενώπιον του πλήθους.

Οι κρατικοί υπάλληλοι είπαν ότι τους είχαν πει να λάβουν μέρος. Στα σχολεία, οι δάσκαλοι έκαναν μαθήματα για την «Κριμαϊκή Άνοιξη».

Ο ρωσικός στρατός χρησιμοποίησε τις βάσεις του στην Κριμαία για να καταλάβει πόλεις και πόλεις στη νότια ακτή της Ουκρανίας.

Ο κ. Πούτιν χρησιμοποιεί τακτικά την επέτειο για να τονίσει την αγάπη για την πατρίδα.

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στο στάδιο, αν και οι αριθμοί δεν μπορούσαν να επαληθευτούν. Η ομιλία του διακόπηκε σε ζωντανή τηλεόραση καθώς είπε στο πλήθος: “Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε στη συνέχεια… σίγουρα θα πραγματοποιήσουμε όλα τα σχέδια που έχουμε κάνει”.

Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν μίλησε επίσης στην εκδήλωση μαζί με την κορυφαία δημοσιογράφο της κρατικής τηλεόρασης Μαργαρίτα Σιμονιάν και αρκετούς τραγουδιστές.

Σχετικά Άρθρα