Ο Πούτιν έχει δύο στόχους: Να πάρει τη Μαριούπολη και να αποκλείσει τα ουκρανικά στρατεύματα στο Ντονμπάς

 Ο Πούτιν έχει δύο στόχους: Να πάρει τη Μαριούπολη και να αποκλείσει τα ουκρανικά στρατεύματα στο Ντονμπάς

«Ο Πούτιν έχει δύο στόχους: να πάρει τη Μαριούπολη και να αποκλείσει τα ουκρανικά στρατεύματα στο Ντονμπάς, αλλά δεν θα τα καταφέρουν» είπε στους δημοσιογράφους, ο σύμβουλος του επικεφαλής του Υπουργείου Εσωτερικών Αντόν Γκεραστσένκο.

Σύμφωνα με ουκρανικά Μέσα οι ουκρανικές αρχές γνώριζαν ότι η Ρωσία θα επιτεθεί και ξεκίνησαν τις πολεμικές προετοιμασίες τον Νοέμβριο του 2021. Ωστόσο, δεν περίμεναν ότι το καθεστώς Λουκασένκο θα εμπλακεί στην επίθεση, δήλωσε ο γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας, Ντανίλοφ.

Λιάτσος κατά Ευαγγελάτου:” Σου έστειλα βίντεο από Μαριούπολη και δεν τα έπαιξες”

Την ίδια ώρα δραματική είναι η κατάσταση στην πολιορκημένη Μαριούπολη, στη νοτιοανατολική Ουκρανία. «Ο κόσμος έχει αρχίσει να τσακώνεται για τα τρόφιμα», σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού.

Όλα αυτά, την ώρα που ΗΠΑ και Βρετανία ανησυχούν ότι ίσως η Ρωσία χρησιμοποιήσει χημικά και βιολογικά όπλα στην Ουκρανία.

Τα ρωσικά τανκς έφθασαν σήμερα στις βορειοανατολικές παρυφές της ουκρανικής πρωτεύουσας, την οποία απειλούν να περικυκλώσουν αφού έφθασαν ήδη στα βόρεια και δυτικά προάστιά της.

Σχετικά Άρθρα