Κινέζος ΥΠΕΞ: Να σταματήσει ο πόλεμος το συντομότερο δυνατό

 Κινέζος ΥΠΕΞ: Να σταματήσει ο πόλεμος το συντομότερο δυνατό

Η Κίνα υελπιστεί ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί να σταματήσει το συντομότερο δυνατό, δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ Γι, περιγράφοντας για πρώτη φορά την κατάσταση στην Ουκρανία ως «πόλεμο»

«Ελπίζουμε να δούμε τις μάχες και τον πόλεμο να σταματούν το συντομότερο δυνατό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γουάνγκ, σημειώνει το Reuters επικαλούμενο το κινεζικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV, σε τηλεδιάσκεψη με τον Γάλλο ομόλογό του Ζαν-Υβ Λε Ντριάν. 

Λιάτσος κατά Ευαγγελάτου:” Σου έστειλα βίντεο από Μαριούπολη και δεν τα έπαιξες”

Ο Γουάνγκ κάλεσε όλες τις πλευρές «να ηρεμήσουν και να αναλάβουν περισσότερη δράση για να αποτρέψουν την κλιμάκωση στην Ουκρανία», είπε το CCTV. 

Το  Πεκίνο, που διατηρεί στενές σχέσεις με τη Μόσχα, έχει αποφύγει να χαρακτηρίσει τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία «εισβολή» ή να την καταδικάσει, έχοντας χαρακτηρίσει στρατηγικό εταίρο τη Ρωσία. 

Ανήσυχος από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, καθώς «οι δικές του υπηρεσίες δεν φαίνεται να του είπαν τι θα συμβεί», δήλωσε ο διευθυντής της CIA, Μπιλ Μπερνς. 

Μιλώντας στην επιτροπή της Γερουσίας των ΗΠΑ σήμερα Πέμπτη, ο Μπερνς είπε ότι ο Σι ανησυχεί για τη ζημιά που θα μπορούσε να υποστεί η φήμη της Κίνας από τη σύνδεση με την «ασχημία» της επιθετικότητας της Ρωσίας στην Ουκρανία. 

«Ο Πρόεδρος Σι είναι μάλλον λίγο ανήσυχος καθώς παρακολουθεί τον τρόπο με τον οποίο ο Πρόεδρος Πούτιν οδήγησε τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους πιο κοντά και ενίσχυσε τη διατλαντική συμμαχία με τρόπους που ήταν λίγο δύσκολο να φανταστεί κανείς πριν ξεκινήσει η εισαγωγή» τόνισε. 

Σχετικά Άρθρα