Ουκρανία: Καταγγελίες για βιασμούς από Ρώσους στρατιώτες

 Ουκρανία: Καταγγελίες για βιασμούς από Ρώσους στρατιώτες

Στην καταγγελία πως Ρώσοι στρατιώτες βιάζουν γυναίκες σε ουκρανικές πόλεις κατά τη διάρκεια της εισβολής στη χώρα προχώρησε ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών, Ντμίτρο Κουλέμπα.

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα κατήγγειλε σήμερα βιασμούς που διέπραξαν Ρώσοι στρατιώτες σε ουκρανικές πόλεις. Ο Κουλέμπα πάντως δεν φαίνεται να έδωσε αποδεικτικά στοιχεία για να στηρίξει τους ισχυρισμούς του και το Ρόιτερς δεν ήταν σε θέση να εξακριβώσει ανεξάρτητα την καταγγελία.

«Όταν πέφτουν βόμβες στις πόλεις σου, όταν στρατιώτες βιάζουν γυναίκες στις κατεχόμενες πόλεις και όταν έχουμε πολυάριθμες περιπτώσεις, δυστυχώς, με Ρώσους στρατιώτες να βιάζουν γυναίκες στις ουκρανικές πόλεις, είναι δύσκολο, φυσικά, να μιλάμε για την αποτελεσματικότητα του διεθνούς δικαίου», είπε ο Κουλέμπα απευθυνόμενος στο κοινό εκδήλωσης της δεξαμενής σκέψης Chatham House (Βασιλικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων) στο Λονδίνο και προσέθεσε «Αλλά αυτό είναι το μοναδικό μέσο πολιτισμού που έχουμε στη διάθεσή μας για να διασφαλίσουμε ότι εντέλει όλοι εκείνοι που κατέστησαν δυνατό αυτό τον πόλεμο θα λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης».

Σχετικά Άρθρα