Μπλίνκεν: “Κάθε ώρα η Ρωσία διαπράττει και από ένα έγκλημα πολέμου στην Ουκρανία”

 Μπλίνκεν: “Κάθε ώρα η Ρωσία διαπράττει και από ένα έγκλημα πολέμου στην Ουκρανία”

O Άντονι Μπλίνκεν μίλησε στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ και κατήγγειλε την Ρωσία για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία. Μάλιστα, είπε ότι κάθε ώρα που περνάει, η Μόσχα διαπράττει και από ένα έγκλημα, καθώς η εισβολή είναι σε εξέλιξη.

Όπως αναφέρει το Reuters, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ είπε ότι τα ρωσικά «εγκλήματα» στην Ουκρανία «ενισχύονται με την ώρα», με χτυπήματα σε νοσοκομεία, σχολεία και κτίρια κατοικιών.

Ο ίδιος απευθυνόμενος στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, είπε ότι η επείγουσα συζήτηση του φόρουμ για την Ουκρανία που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη, στο οποίο θα συζητηθεί ένα ψήφισμα του Κιέβου για να ξεκινήσει διεθνή έρευνα για παραβιάσεις, είναι ένα «σημαντικό βήμα προς την τεκμηρίωση και λογοδοσία».

«Πρέπει να στείλουμε ένα αποφασιστικό και ενιαίο μήνυμα ότι ο Πρόεδρος (Βλαντιμίρ) Πούτιν πρέπει να το σταματήσει άνευ όρων», είπε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων, ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ αναφέρθηκε στην Κίνα και είπε πως το Πεκίνο «συνεχίζει να διαπράττει γενοκτονία και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη Σιντζιάνγκ», δηλαδή κατά των Μουσουλμάνων Ουιγούρων και κάλεσε την προϊσταμένη των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα Μισέλ Μπατσελέτ να δημοσιοποιήσει την έκθεση του γραφείου της με ευρήματα για την κατάσταση.

Σχετικά Άρθρα