Μήνυμα Ζελένσκι στον Πούτιν : “Σταμάτα τους βομβαρδισμούς για να γίνουν οι συνομιλίες” – Οι Ρώσοι χτύπησαν πύργο τηλεπικοινωνιών στο Κίεβο – Πέντε νεκροί

 Μήνυμα Ζελένσκι στον Πούτιν : “Σταμάτα τους βομβαρδισμούς για να γίνουν οι συνομιλίες” – Οι Ρώσοι χτύπησαν πύργο τηλεπικοινωνιών στο Κίεβο – Πέντε νεκροί

Δεν πρόκειται να καθίσει στο τραπέζι των συνομιλιών η Ουκρανία αν δεν σταματήσουν οι βομβαρδισμοί των Ρώσων σύμφωνα με όσα μεταδίδονται από την Ουκρανία.

Ο Πρόεδρος, Βολοντιμίρ Ζελένσκι φέρεται να μίλησε σε δημοσιογράφους μέσα από ένα αυστηρά φυλασσόμενο κυβερνητικό συγκρότημα, καταθέτοντας τα αιτήματά του.

Ουκρανία: Συγκλονιστικές εικόνες με παιδιά που κοιμούνται στο πάτωμα καταφύγιου

Το αίτημα του Ουκρανού προέδρου ήλθε λίγο μετά τον βομβαρδισμό πύργου τηλεπικοινωνιών στο Κίεβο με πέντε νεκρούς.

Από τις πρώτες πληροφορίες που έρχονται, έχουν διακοπεί τα σήματα των καναλιών στο Κίεβο. Το πρακτορείο Interfax κάνει λόγο για 5 νεκρούς και πέντε τραυματίες από την επίθεση αυτή.

Το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών αποκάλεσε την Ρωσία βάρβαρη για την επίθεση στον πύργο που βρίσκεται κοντά σε μνημείο για τα θύματα του Μπάμπι Γιαρ, τόπος μιας από τις μεγαλύτερες σφαγές Εβραίων κατά τη διάρκεια του ναζιστικού Ολοκαυτώματος.

“Ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις επιτέθηκαν στον πύργο της τηλεόρασης, κοντά στο μνημείο για τα θύματα του Μπάμπι Γιαρ ανέφερε στο Twitter. “Οι Ρώσοι εγκληματίες δεν σταματούν σε τίποτα, συνεχίζοντας τη βαρβαρότητά τους. Ρωσία = βάρβαροι”.

Νωρίτερα σήμερα, η Μόσχα είχε ενημερώσει τους κατοίκους που ζουν κοντά σε πύργους επικοινωνιών κοντά στα κεντρικά γραφεία στο κέντρο του Κιέβου να εκκενώσουν τα σπίτια τους για τη δική τους ασφάλεια.

Σχετικά Άρθρα