Προσευχή Βαρθολομαίου για τους πεσόντες στον πόλεμο της Ουκρανίας

 Προσευχή Βαρθολομαίου για τους πεσόντες στον πόλεμο της Ουκρανίας

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος παρέστη σήμερα συμπροσευχόμενος από το ιερό βήμα του Πατριαρχικού Ναού, στη Θεία Λειτουργία του Σαββάτου των Ψυχών, μετά την οποία τέλεσε το καθιερωμένο Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των πεσόντων στον υπό εξέλιξη πόλεμο στην Ουκρανία και όλων των απ’ αιώνος κεκοιμημένων Ορθόδοξων Χριστιανών, μνημονεύοντας τα ονόματα εκείνων υπέρ των οποίων προσκομίσθηκαν τα κόλλυβα.

Συμπροσευχήθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος, ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας Κύριλλος και ο νέος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Πρόδρομος, μαζί με κληρικούς της Εκκλησίας στην Κρήτη, ‘Αρχοντες Οφφικιάλιοι και πιστοί από την Πόλη και το εξωτερικό.

Στη συνέχεια, ο Παναγιώτατος δέχθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης και τον Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας, μαζί με τον νέο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, ο οποίος ζήτησε και έλαβε, πριν από την ενθρόνισή του, την πατριαρχική ευχή. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τον συνεχάρη για την επάξια παμψηφεί εκλογή του και του ευχήθηκε καλλίκαρπη ποιμαντορία.

Σχετικά Άρθρα