Ουκρανία: Viral ένα νεαρό ζευγάρι που πέρασε την πρώτη ημέρα του γάμου στα «χαρακώματα»

 Ουκρανία: Viral ένα νεαρό ζευγάρι που πέρασε την πρώτη ημέρα του γάμου στα «χαρακώματα»

Μπορεί να μην ήταν η πρώτη ημέρα του γάμου που ονειρεύονταν, ωστόσο ένα νεαρό ζευγάρι από την Ουκρανία θα θυμάται αυτές τις στιγμές για πάντα.

Με τη ρωσική εισβολή στη χώρα τους να βρίσκεται σε εξέλιξη, η Γιαρίνα Αρίεβα και ο Σβιάτοσλαβ Φούρσιν έσπευσαν να παντρευτούν υπό τον ήχο των σειρήνων, που προκαλούσαν τρόμο σε μεγάλο μέρος της Ουκρανίας. Ωστόσο, το νεαρό ζευγάρι ήταν αποφασισμένο να ενωθεί με τα δεσμά του γάμου.

«Ήταν πολύ τρομακτικό», είπε στο CNN την Πέμπτη (24/2) η Αριέβα, η οποία παντρεύτηκε τον σύντροφό της στο μοναστήρι του Αγίου Μιχαήλ του Κιέβου. Η ίδια, παρά τις αντίξοες συνθήκες, επισήμανε πως «είναι η πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής σου».

Το ζευγάρι είχε σχεδιάσει να παντρευτεί στις 6 Μαΐου και να γιορτάσει σε ένα εστιατόριο με μια «πολύ, πολύ χαριτωμένη βεράντα» με θέα στον ποταμό Δνείπερο. Ωστόσο, η εισβολή της Ρωσίας τους άλλαξε τα σχέδια. Έτσι, με δεδομένο πως το μέλλον δείχνει πολύ αβέβαιο, αποφάσισαν να κάνουν τον γάμο τους νωρίτερα.

Λίγες ώρες μετά τα γεγονότα που συγκλονίζουν την παγκόσμια κοινότητα, το νεαρό ζευγάρι από την Ουκρανία, που γνωρίστηκε τον Οκτώβριο του 2019 σε μια διαδήλωση στο κέντρο του Κιέβου, βγήκε αμέσως στη συλλογή όπλων, προκειμένου να ενταχθούν στην αντίσταση κατά της εισβολής στα πάτρια εδάφη.

«Η κατάσταση είναι δύσκολη. Θα παλέψουμε για τη γη μας. Ίσως και να πεθάνουμε. Για τον λόγο αυτό θα θέλαμε απλώς να είμαστε μαζί πριν από όλα αυτά».

Μετά τον γάμο τους, η Αρίεβα και ο 24χρονος Φουρσίν πήγαν στο τοπικό Κέντρο Εδαφικής Άμυνας, για να προσθέσουν εαυτούς στην προσπάθεια για την υπεράσπιση της χώρας τους.

«Πρέπει να προστατεύσουμε τους ανθρώπους που αγαπάμε και τη γη στην οποία ζούμε» είπε ακόμη η 21χρονη, για να συμπληρώσει: «Ελπίζω για το καλύτερο, αλλά θα κάνω ό,τι μπορώ για να προστατεύσω τη γη μου».

Η Αρίεβα δεν ξέρει τι καθήκον θα ανατεθεί στο ζευγάρι. «Ίσως μας δώσουν απλώς όπλα και να πάμε να πολεμήσουμε. Ίσως βοηθήσουμε σε κάτι άλλο. Εκείνοι θα αποφασίσουν», είπε.

Πάντως, η Αρίεβα έδωσε και μια νότα αισιοδοξίας για όσα βιώνει με το σύζυγό της, αλλά και εκατομμύρια συμπατριώτες τους. «Ίσως όταν αυτοί (οι Ρώσοι) φύγουν από τη χώρα μας, θα έχουμε τη δυνατότητα να γιορτάσουμε κανονικά (τον γάμο). Ελπίζω μόνον ότι όλα θα πάνε καλά και θα έχουμε τη γη μας, θα έχουμε τη χώρα μας ασφαλή και ευτυχισμένη».

Σχετικά Άρθρα