Γερμανίδα υπ. Άμυνας: “Πρωτοφανείς και πάρα πολύ σκληρές” οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας

 Γερμανίδα υπ. Άμυνας: “Πρωτοφανείς και πάρα πολύ σκληρές” οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας

Η Ρωσία πρέπει τώρα να προετοιμαστεί για «πρωτοφανείς και πάρα πολύ σκληρές κυρώσεις», προειδοποίησε η υπουργός ‘Αμυνας Κριστίνε Λάμπρεχτ, απευθύνοντας ταυτόχρονα έκκληση στη Μόσχα να αποσύρει τα στρατεύματά της από την Ουκρανία.

«Απλώσαμε στη Ρωσία το χέρι για διαπραγματεύσεις κι εκείνη το χτύπησε. Αλλά ποτέ δεν είναι αργά για διάλογο. Ωστόσο η Μόσχα δεν πρέπει να κάνει λάθος: το ΝΑΤΟ και η ΕΕ στέκουν μαζί και υπερασπίζονται ο ένας τον άλλον», δήλωσε η κυρία Λάμπρεχτ και τόνισε ότι αυτό ισχύει και για τους συμμάχους στην ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ, οι οποίοι «μπορούν να βασίζονται στην πλήρη υποστήριξή μας».

Τζόνσον: Καταστροφή για την Ευρώπη η ρωσική εισβολή

Υπέρ της ενιαίας αντίδρασης της Δύσης σε ό,τι αφορά τις κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας τάχθηκε ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ, παραδεχόμενος ότι «όλοι ελπίζαμε αυτό θα μπορούσε να αποφευχθεί». Ως Βαυαρία, ως Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU), «στηρίζουμε όλα τα μέτρα που λαμβάνει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση», δήλωσε ο κ. Ζέντερ και ζήτησε «να γίνει το παν για τη στήριξη της Ουκρανίας».

Ο αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Φρίντριχ Μερτς τόνισε ότι «πρέπει να γίνει ό,τι είναι αναγκαίο προκειμένου η Ρωσία να απομονωθεί διεθνώς». Ο Βλαντίμιρ Πούτιν «διεξάγει πόλεμο εναντίον όλου του δημοκρατικού κόσμου, όχι μόνο της Ουκρανίας. Αισθάνεται ότι απειλείται από όλα τα κινήματα ελευθερίας. Νιώθει ότι κινδυνεύει από τη δημοκρατία στη γειτονιά του», δήλωσε ο κ. Μερτς στη BILD.

Σχετικά Άρθρα