Πούτιν: Δεν θέλουμε πόλεμο στην Ευρώπη αλλά δεν έχουμε λάβει ικανοποιητικές απαντήσεις

 Πούτιν: Δεν θέλουμε πόλεμο στην Ευρώπη αλλά δεν έχουμε λάβει ικανοποιητικές απαντήσεις

Η Μόσχα είναι έτοιμη για διάλογο με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ είπε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν, ενώ τόνισε πως η χώρα δεν επιθυμεί να ξεσπάσει ένας πόλεμος.

Μιλώντας μετά από τη συζήτησή του με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς, ο Πούτιν είπε πως η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο σχετικά και τους πυραύλους και άλλα θέματα ασφαλείας και τόνισε πως η Ρωσία «δεν θέλει πόλεμο στην Ευρώπη», αλλά πως επίσης δεν έχει λάβει εποικοδομητική απάντηση στις προτάσεις που έχει θέσει. Επίσης, ο πρόεδρος Πούτιν αναφέρθηκε στο Ντόνμπας, λέγοντας πως στην περιοχή αυτή διεξάγεται μια «γενοκτονία» και πως στην Ουκρανία παρατηρούνται σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Δολοφονία Άλκη – Νέα παρέμβαση Πλιώτα για ταχεία ολοκλήρωση της δικαστικής έρευνας

«Είναι σίγουρα πιθανό να βρούμε λύση. Όσο δύσκολη και σοβαρή κι αν φαίνεται πως είναι η κατάσταση, αρνούμαι να πω ότι δεν υπάρχει ελπίδα» είπε ο Γερμανός καγκελάριος.

Κανένα ουσιαστικό σημάδι αποκλιμάκωσης από πλευράς Ρωσίας, λέει το ΝΑΤΟ
Συγκρατημένα αισιόδοξος εμφανίστηκε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ αναφορικά με τις εξελίξεις στο ουκρανικό μετά τα πρώτα θετικά σήματα από τη Ρωσία, αλλά κάλεσε το Κρεμλίνο να αποδείξει εμπράκτως τη βούλησή του για αποκλιμάκωση.

«Υπάρχουν ενδείξεις από τη Μόσχα ότι η διπλωματία θα πρέπει να συνεχιστεί. Αυτό δίνει λόγους για συγκρατημένη αισιοδοξία. Όμως μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει οποιαδήποτε ένδειξη αποκλιμάκωσης στο πεδίο από τη ρωσική πλευρά», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ πριν από τη διήμερη σύνοδο των υπουργών Άμυνας της συμμαχίας στις Βρυξέλλες. Ολα αυτά, μετά τους ισχυρισμούς της Μόσχας νωρίτερα σήμερα, ότι αποσύρει κάποια στρατεύματα από τα ουκρανικά σύνορα, μετά την ολοκλήρωση συγκεκριμένων ασκήσεων.

«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει καμία αποκλιμάκωση στο έδαφος, ούτε σημάδια μειωμένης ρωσικής στρατιωτικής παρουσίας στα σύνορα της Ουκρανίας», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου. «Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά τι κάνει η Ρωσία», πρόσθεσε.

Σχετικά Άρθρα