Ο Μητσοτάκης σε Σερβία, Βρυξέλλες, Μόναχο με το βλέμμα… στην οικονομία – Φρένο στην παροχολογία ελέω αγορών και… αντιΣΥΡΙΖΑ ψηφοφόρων

 Ο Μητσοτάκης σε Σερβία, Βρυξέλλες, Μόναχο με το βλέμμα… στην οικονομία – Φρένο στην παροχολογία ελέω αγορών και… αντιΣΥΡΙΖΑ ψηφοφόρων

Εβδομάδα διπλωματικών επαφών ξεκινά για τον Πρωθυπουργό, ο οποίος την Τετάρτη θα βρίσκεται στην Σερβία, την Πέμπτη στις Βρυξέλλες και την Παρασκευή στο Μόναχο. Στην Κυβέρνηση όμως η έμφαση δίνεται στην Οικονομία και αυτό αποτυπώθηκε με τον πιο καθαρό τρόπο στην τελευταία δημόσια εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Της Στεφανίας Μουρελάτου

Ιδίως προς την κατεύθυνση να πέσουν οι τόνοι της δημόσιας πλειοδοσίας μέτρων και φοροαπαλλαγών από Υπουργούς και βουλευτές, αλλά αντιθέτως η Κυβέρνηση να εκπέμπει την εικόνα συνετής διαχείρισης και εκπλήρωσης του κυβερνητικού χρονοδιαγράμματος εντός των δημοσιονομικών αντοχών.

  • Γι’ αυτό και πολλάκις τονίζεται ότι η κρατική επιδότηση στα τιμολόγια του ρεύματος και του φυσικού αερίου δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό αλλά από το Ταμείο των εσόδων από τις δημοπρασίες ρύπων  και άρα δεν επιβαρύνουν την εκτέλεση του προϋπολογισμού.

«Έχω απόλυτη αίσθηση των δυσκολιών της ελληνικής κοινωνίας, ταυτόχρονα όμως έχω μία υποχρέωση να βάλω οριστικούς τίτλους τέλους στην περιπέτεια την οποία πέρασε η χώρα την τελευταία 10ετία. Θέλω να βγούμε από την ενισχυμένη εποπτεία εντός του έτους και θέλω από τους πρώτους μήνες του 2023 να έχουμε επανέλθει στην επενδυτική βαθμίδα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελευταία του συνέντευξη.

  • Αυτή η γραμμή πλεύσης δεν υπαγορεύεται μόνο από την ανάγκη να δοθεί το σωστό σήμα στις διεθνείς αγορές, ώστε ο κρατικός δανεισμός να μην είναι κοστοβόρος αλλά και για να μην δίνονται λανθασμένα μηνύματα στο αντι-ΣΥΡΙΖΑ ακροατήριο.

Στην ανάλυση, που γίνεται από συνομιλητές του Πρωθυπουργού, η αντι-ΣΥΡΙΖΑ τοποθέτηση εκείνων των κεντρώων ψηφοφόρων δεν εξαντλείται στην απογοήτευση τους από τα πεπραγμένα της θητείας της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα αλλά κυρίως στο γεγονός ότι οι εν λόγω ψηφοφόροι συνεχίζουν να μην βρίσκουν σημεία ταύτισης με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Αποδίδουν στον ΣΥΡΙΖΑ έλλειψη αξιοπιστίας, έλλειψη μιας συνεκτικής ηγετικής ομάδας χωρίς τα βάρη της προηγούμενης διακυβέρνησης και απουσία του αέρα του αληθινά νέου μακριά από παλαιοκομματικές πρακτικές με ακοστολόγητα μέτρα και «όχι σ’ όλα», και εκεί πρέπει η ΝΔ να δείχνει την διαφορά της» εξηγούν κυβερνητικά στελέχη.

Σχετικά Άρθρα