Βουλή: Υπερψηφίστηκε ο αναπτυξιακός νόμος

 Βουλή: Υπερψηφίστηκε ο αναπτυξιακός νόμος

Ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση και ψήφιση, κατά πλειοψηφία, του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης με τίτλο “Αναπτυξιακός νόμος Ελλάδα Ισχυρή Ελλάδα”.

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν μόνο οι βουλευτές της ΝΔ ενώ το καταψήφισε σύσσωμη η αντιπολίτευση.

Κλείνοντας την συζήτηση, η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, υπογράμμισε ότι ο νέος αναπτυξιακός νόμος του κράτους, θα αποτελέσει τη βάση του νέου παραγωγικού μοντέλου της χώρας, για πολλά χρόνια.

“Αν στην πορεία της εφαρμογής του νόμου διαπιστώσουμε ότι κάποιες διατάξεις φέρνουν πράγματι εμπόδια, θα τις διορθώσουμε, λαμβάνοντας υπόψη κάποιες καλόπιστες παρατηρήσεις που έγιναν”, διαβεβαίωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Τόσο ο κ. Γεωργιάδης όσο και ο αναπληρωτής υπουργός, αρμόδιος για τις ιδιωτικές επενδύσεις, Νίκος Παπαθανάσης, έδωσαν έμφαση στον μεγάλο αριθμό των βουλευτών που ζήτησαν και πήραν το λόγο, μια πρωτοφανή συμμετοχή που αντιστοιχεί με τις συζητήσεις του προϋπολογισμού και της πρότασης δυσπιστίας.

Όπως ανακοίνωσε ο προεδρεύων του Σώματος, Θανάσης Μπούρας, κατά την τριήμερη συζήτηση του νομοσχεδίου, “μίλησαν με άνεση 120 βουλευτές, έξι γενικοί εισηγητές και ειδικοί αγορητές, έξι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων και δύο πολιτικοί αρχηγοί”.

Παπαθανάσης: Εμβληματικός και ουσιαστικός ο νέος αναπτυξιακός νόμος

“Ο αναπτυξιακός αυτός νόμος, είναι εμβληματικός, παρέχει τις καλές και ικανές συνθήκες, αλλά και όλα τα εργαλεία στην επιχειρηματική κοινότητα, προκειμένου να μπορεί γρήγορα να ξεκινήσει μια επενδυτική δραστηριότητα”, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης κατά την ολοκλήρωση της συζήτησης του νομοσχεδίου στην ολομέλεια της Βουλής.

Ο αναπληρωτής υπουργός, τόνισε πως “από το 2019 δουλεύουμε για να φέρουμε την ανάπτυξη στον τόπο, και αυτό που μας διαφοροποιεί από την αντιπολίτευση, είναι ότι εμείς θέλουμε μια ανοικτή κοινωνία, όπου ο κάθε συμπολίτης μας να μπορεί να επιχειρεί χωρίς να ταλαιπωρείται από το κράτος, και έτσι να έρχονται νέες θέσεις εργασίας”.

Σχετικά Άρθρα