Δηλώνω υπεύθυνα ότι είμαι εν ζωή, αλλά πάλι δεν είμαι και σίγουρος

 Δηλώνω υπεύθυνα ότι είμαι εν ζωή, αλλά πάλι δεν είμαι και σίγουρος

Δεν είναι πλάκα. Το απαίτησε ο ΕΦΚΑ από ασφαλισμένο να υπογράψει ότι είναι εν ζωή. Το επιβεβαίωσε ο υπάλληλος… που ζήτησε από τον επίδοξο συνταξιούχο, τον οποίο έβλεπε ολοζώντανο μπροστά του με όλα τα χαρτιά νομιμότητας (ταυτότητες κλπ), να υπογράψει στην αίτηση… ότι είναι «ΕΝ ΖΩΗ».

Του Παναγιώτη Ι. Δρίβα

Βέβαια τώρα είναι εν ζωή,  διότι έως ότου βγει η σύνταξη ποιος ζει ποιος πεθαίνει.

Απ’ την άλλη στις εποχές που λέμε ότι ζούμε σκέφτεσαι και το άλλο. Ρε μπας και ξέρουν κάτι και δεν μας το λένε;

Μήπως θέλουν υπογραφή βιωσιμότητας για το ξεκάρφωμα;

Βάλε τη τζίφρα σου εν δυνάμει συνταξιούχε ότι ζεις να είμαστε καλυμμένοι, διότι στο μακρύ δρόμο έως ότου βγει η σύνταξη…  

Βάλε την τζίφρα εργαζόμενε, ότι είσαι καλά, πάρε το ντεπονάκι σου και έλα στη δουλειά. Μπες και στο μετρό και τα λεωφορεία, σκόρπισε και λίγο ιό στις υπόλοιπες «σαρδέλες». Μελέτες βέβαια δεν υπάρχουν που να το αποδεικνύουν, αλλά παίρνουμε το ρίσκο μας σε ψευδείς ειδήσεις.

Και αφού δεν καταφέραμε, με τα ήξεις αφήξεις και τα μπρος πίσω, να πείσουμε τους 60ρηδες να εμβολιαστούν, χώσε και τα προστίματα, τα 100ρικα ντε, μήπως και βγάλουμε το φιλοδώρημα που δώσαμε τα Χριστούγεννα.

Όλα τα έχουν μελετημένα εκεί στη Νίκης….

Και αν δεν καταφέρεις ρε Ζαραλίκο να τεζάρεις με… την αξία σου, κάποια Σάσα θα ξεμπουκάρει στο σανίδι και θα σε τελειώσει, με κάτι παλικάρια ναααα με το συμπάθιο.

Και συ ρε διαδηλωτή, όλο και κάποιος ματατζής θα σε βγάλει από τη μιζέρια της καθημερινότητας να γκρινιάζεις όλη την ώρα στο δρόμο, λες και δεν έχεις άλλη δουλειά…     

… που παρεμπιπτόντως για την ανεργία και την ακρίβεια διαμαρτύρεσαι και για το κακό το χάλι μας. Διότι αν δεν σε τελειώσει ο ιός ξεχασμένο σε κάποια γωνιά από τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, θα σε τελειώσει η ακρίβεια.

Και να μην σου τύχει να χρειαστείς ΜΕΘ. Θα σου χώσουν και τον αναπνευστήρα στο στόμα, λες και πας για βουτιές στην Καραϊβική και μην τον είδατε μην τον απαντήσατε…

Και ναι, γι’ αυτό θα πεθάνεις ιοχτυπημένε. Επειδή δεν υπάρχει ΜΕΘ VIP για τη φτωχομπινεδιάρικη μούρη σου. Θα πεθάνεις διασωληνωμένος εκτός μονάδας σε ράντζο. Και σε αυτή την περίπτωση με τη βούλα της μελέτης Τσιόδρα, που υπήρχε στο συρτάρι και το’ παιζε Αλέκος και ας τον έλεγαν Κυριάκο.

Και αν είσαι και «γύφτος» (που λένε και οι νοικοκυραίοι) αλίμονο, πρώτα θα σου φυτέψουν μια δεσμίδα σφαίρες και μετά θα σε ρωτήσουν αν το έκανε εσύ… Και θα εξαφανίσουν και τα πειστήρια για να μην βρεθεί ποτέ η άκρη του νήματος.

Μόνο αν είσαι μέγας χορηγός του Πολιτισμού της Λίνας μπορείς να ξεγλιστρήσεις (ελπίζουμε όχι για πολύ όπως ο Λιγνάδης) επειδή, να μωρέ (που λένε και τα φασιστοειδή στα social) τα ‘θελε και τη βιάσαμε ένας, δύο, τρεις, τέσσερις κλπ, αφού πρώτα τη ναρκώσαμε… με τη θέληση της πάντα.

Πλουσιόπαιδα της φακής που κλαίγονται στον μπαμπά τους και απειλούν όσους βγάζουν τα προσωπάκια τους στο διαδίκτυο.

Η 24χρονη Γεωργία όμως παλικαρίσια βγαίνει μπροστά, δείχνει το πρόσωπο της και μιλάει για τον βιασμό της και το κύκλωμα που κρύβεται από πίσω. Μιλάει για όλες τις άλλες κοπέλες που φοβούνται, ή δεν μπορούν πια όπως η Τοπαλούδη.

Μελετημένα είναι όλα και κάθε φορά που βγαίνει στη φόρα η δυσοσμία, η διαφθορά, η εικόνα σήψης και η διαπλοκή εξουσίας, χρήματος και παρακράτους, παρά τις περί του αντιθέτου φιλότιμες προσπάθειες των καλοταϊσμένων Μέσων (και μην απορείς για τις ελευθερίες και τις διώξεις, βλέπε Βαξεβάνη), τσιμπιέμαι…

Τσιμπιέμαι για να δω αν είμαι ζωντανός. Και ας έχω υπογράψει μόλις πριν από λίγο υπεύθυνη δήλωση ότι είμαι «ΕΝ ΖΩΗ».