Έρευνα: “Φωτιά” οι μάσκες ΚΝ95 – Πόσο αυξήθηκε το πακέτο των 10 τεμαχίων μετά την ανακοίνωση των μέτρων

 Έρευνα: “Φωτιά” οι μάσκες ΚΝ95 – Πόσο αυξήθηκε το πακέτο των 10 τεμαχίων μετά την ανακοίνωση των μέτρων

Στα ύψη εκτινάχθηκαν οι τιμές στις μάσκες ασφαλείας τύπου KN95 ή FFP2 μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων που καθιστούν αυτούς τους τύπους μάσκας υποχρεωτικούς για μια σειρά δραστηριότητες των πολιτών σε κλειστούς χώρους όπως για παράδειγμα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ή το σούπερ μάρκετ. Το υπουργείο Ανάπτυξης προαναγγέλλει αυστηρούς ελέγχους στην αγορά και υψηλά πρόστιμα.

Ειδικότερα για το θέμα της ανατίμησης των μασκών αυξημένης προστασίας αξίζει να σημειωθεί ότι η τιμής τους έχει αυξηθεί κατά 42%-43% όπως προκύπτει από συγκεκριμένα καταστήματα αλλά και από τη διαδικτυακή έρευνα αγοράς που γίνεται τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega.

Αξίζει παράλληλα να υπογραμμιστεί το γεγονός ότι όπως καταγγέλλεται, παράλληλα με τις ανατιμήσεις φωτιά παρατηρούνται ελλείψεις αυτού του τύπου των μασκών ασφαλείας στα φαρμακεία, ενώ σφοδρά είναι τα πυρά που δέχεται η κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία για το γεγονός ότι ανακοίνωσαν ένα τέτοιο μέτρο πριν λάβουν τα κατάλληλα μέτρα ώστε να προλάβουν φαινόμενα αισχροκέρδειας σε βάρος των πολιτών.

Από διαδικτυακή έρευνα αγοράς διαπιστώθηκε πως τα 10 τεμάχια Famex Μάσκα Προστασίας FFP2 Particle Filtering Half NR Midnight Blue, που μέχρι και τις 22 Δεκεμβρίου πωλούνταν προς 2,1 ευρώ, από τις 24/12 η τιμή έχει σκαρφαλώσει στα 3 ευρώ (αύξηση 42,85%).

Κατά 10,09% έχει αυξηθεί το πακέτο των 10 τεμαχίων της Famex Μάσκας Προστασίας FFP2 NR για Παιδιά Lilac, που πλέον πωλείται προς 2,40 ευρώ από 2,18 ευρώ. Στα 15,2 ευρώ από 14 ευρώ πωλείται πλέον η FFP2 NR Face Mask KADI-100 Λευκό 25 τεμαχίων και στα 3,45 ευρώ από 2,9 ευρώ τα 10 τεμάχια Welooo FFP2 Μάσκα Προστασίας BFE >98% γαλάζια.

Σχετικά Άρθρα