“Kαθημερινή: Σφόδρα ενοχλημένος ο Τσιόδρας από τις δηλώσεις Γκάγκα

 “Kαθημερινή: Σφόδρα ενοχλημένος ο Τσιόδρας από τις δηλώσεις Γκάγκα

Σφόδρα ενοχλημένος με τις δηλώσεις της Μίνας Γκάγκα, η οποία προσπάθησε να υποβαθμίσει τη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα και τα συμπεράσματά της είναι ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, εμφανίστηκε κατά την ενημέρωση για τον κορωνοϊό, να σχολιάζει αρνητικά τη μελέτη, υποστηρίζοντας ότι η μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα «έχει αδυναμίες».

Όπως είπε η Μίνα Γκάγκα: «Δεν θέλω να κάνω ένα σχόλιο για ένα επιστημονικό άρθρο που έχει αδυναμίες και στα δεδομένα του και στον τρόπο που εξηγούνται. Είναι σχετικά λίγα», είπε χαρακτηριστικά η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, προκαλώντας τη σφοδρή ενόχληση του Σωτήρη Τσιόδρα.

Όπως αναφέρει και η στήλη «Θεωρείο» της «Καθημερινής», ο Σωτήρης Τσιόδρας είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος με την αντισυναδελφική τοποθέτηση της Μίνας Γκάγκα καθώς η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας άδειασε στεγνά τη μελέτη.

«Τούτο δεν είναι καθόλου αμελητέο για έναν καθηγητή του διαμετρήματος Τσιόδρα ο οποίος συμμετείχε στην έρευνα και όπως έμαθα, ο καθηγητής ενοχλήθηκε σφόδρα με την αντισυναδελφική τοποθέτηση της Γκάγκα», αναφέρει η εφημερίδα.

Σαφές μήνυμα και προς την κυβέρνηση στέλνει, άλλωστε, η εφημερίδα, με το κεντρικό της άρθρο, σχετικά με την προσπάθεια απαξίωσης του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και την υποτίμηση της μελέτης του.

Γράφει συγκεκριμένα η εφημερίδα:

Το κύριο άρθρο της εφημερίδας έχει τίτλο «Μην πυροβολείτε τον καθηγητή!»

«Η κοινωνία μας εμπιστεύεται καταξιωμένους ειδικούς, που μπορούν να την ενημερώσουν για περίπλοκα και ευαίσθητα θέματα, χωρίς ταμπού.
Τους αγκαλιάζει όταν τους συναντά στην κακοφωνία και στον κανιβαλισμό της εποχής μας.
Απαιτεί από αυτούς να λένε την αλήθεια, ως επιστήμονες και άνθρωποι που σέβονται τον εαυτό τους.
Η δουλειά τους δεν είναι να κουκουλώνουν τα κακώς κείμενα ούτε όμως και να γίνονται εργαλείο κομματικής εκμετάλλευσης.
Οφείλουμε να τους προστατεύσουμε, λοιπόν, και να πούμε στους πολιτικούς μας, κάθε απόχρωσης “μην πυροβολείτε τον καθηγητή!”».

Σχετικά Άρθρα