Εσωκομματικά αγκάθια στην ΚΟ της ΝΔ – “Μασάζ” για τα δύσκολα, ενόψει της κρίσιμης εξεταστικής για τα ΜΜΕ

 Εσωκομματικά αγκάθια στην ΚΟ της ΝΔ – “Μασάζ” για τα δύσκολα, ενόψει της κρίσιμης εξεταστικής για τα ΜΜΕ

Mε νέο στόχο πορεύεται η Κυβέρνηση ως τα Χριστούγεννα. Να προστεθούν 500 χιλιάδες νέοι εμβολιασμοί, να διαβούν δηλαδή τον Ρουβίκωνα μισό εκατομμύριο ανεμβολίαστοι προκειμένου με την παράλληλη αναμνηστική δόση στους ήδη εμβολιασμένους να φτιαχτεί ένα στοιχειώδες τείχος ανοσίας υπερβαίνοντας τα 7 εκατομμύρια εμβολιασμούς.

Της Στεφανίας Μουρελάτου

Έτσι, θεωρείται ότι θα διασφαλιστεί ο κεντρικός στόχος να μην επιβληθούν ξανά οριζόντια περιοριστικά μέτρα στην Οικονομία.

  • Η κυβέρνηση δεν παραγνωρίζει ότι θα μειωθεί ο τζίρος στην αγορά όσο μπαίνουν εμπόδια στην πρόσβαση των ανεμβολίαστων πολιτών και κυρίως εφόσον και το δεύτερο κύμα μέτρων όποτε ανακοινωθεί, θα περιορίσει έτι περαιτέρω την δραστηριότητα των ανεμβολίαστων. Μεταξύ των γαλάζιων βουλευτών επικρατεί αναβρασμός καθώς εισπράττουν τις αντιδράσεις των καταστηματαρχών για τα νέα μέτρα σε λιανεμπόριο και εστίαση, αλλά και την απογοήτευση των πολιτών καθώς η πανδημία δεν έχει τελειώσει και η επιστροφή στην κανονικότητα είναι κάτι σχετικό.

Όπως άφησε να εννοηθεί πάντως ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην σύσκεψη του με επιχειρηματίες της εστίασης και του λιανεμπορίου, στο τραπέζι είναι νέα τονωτική ένεση με πιθανή οικονομική ενίσχυση μέσω προγραμμάτων στην ένδυση και στην υπόδηση, ενώ εξετάζεται να πάνε πίσω εκ νέου οι αποπληρωμές των επιστρεπτέων προκαταβολών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα συγκαλεί σε δια ζώσης συνεδρίαση μετά από καιρό την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ σε μια περίοδο όπου διαγκωνισμοί στελεχών με το βλέμμα στις εθνικές κάλπες και τις εκλογικές τους περιφέρειες φουντώνουν. Τελευταίο παράδειγμα αποτέλεσε η κόντρα Σταϊκούρα-Οικονόμου. Όμως το πολιτικό σκηνικό δεν είναι για τέτοια.

  • Την Παρασκευή έρχεται στην ολομέλεια η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την λίστα Πέτσα και τις δημοσκοπήσεις της Opinion Poll και η κυβέρνηση επιθυμεί κλίμα ενότητας εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας. Tην Πέμπτη θα ανοίξει τα χαρτιά της και για το πώς θα τοποθετηθεί απέναντι στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, με ζητούμενο αν η ΝΔ θα φέρει τελικά δεύτερη ξεχωριστή δική της πρόταση ή όχι.

Εξάλλου το έτερο εσωκομματικό αγκάθι, τα μνημόνια συνεργασίας με την Βόρεια Μακεδονία, μπήκαν στον πάγο και μάλιστα διθυραμβικά ως η ενδεδειγμένη κίνηση με φόντο το σκηνικό αστάθειας που διαμορφώνεται στην γειτονική χώρα και μάλιστα με τις πιθανότητες να κυβερνήσει ένα αλλοπρόσαλλο μίγμα εθνικιστών και αριστερών που είναι κατά της συμφωνίας των Πρεσπών και μάλιστα με την σύμπραξη αλβανικών κομμάτων.

Σχετικά Άρθρα