Εκπρόσωπος Ιεράς Συνόδου: Η απόφαση για τα αυξημένα μέτρα στις εκκλησίες ήταν δική μας πρωτοβουλία (vid)

 Εκπρόσωπος Ιεράς Συνόδου: Η απόφαση για τα αυξημένα μέτρα στις εκκλησίες ήταν δική μας πρωτοβουλία (vid)

O εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου μιλώντας στον ΣΚΑΪ για τοι ζήτημα με την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου είπε ότι η απόφαση ελήφθη μια μέρα πριν ανακοινώσει η κυβέρνηση μέτρα. Συγκεκριμένα όπως είπε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου που έγινε στις 3 Νοεμβρίου, η Ιεραρχία αποφάσισε να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των πιστών κατά την διάρκεια του εκκλησιασμού.

“Εμείς αποφασίσαμε και στο δελτίο Τύπου της Ιεράς Συνόδου αν ανατρέξετε υπάρχει αυτή προσπάθεια της Ιεράς Συνόδου που καλεί ιερείς και πιστούς να κάνουν εμβολιασμό και προχωρήσαμε να βήμα παραπέρα. Παρότι η κυβέρνηση επέτρεψε σε όλους τους χώρους λατρείας , καταστήματα τροφίμων και φαρμακεία να εισέρχονται χωρίς να υποδεικνύουν εμβολιασμό ή διαγνωστικό έλεγχο” τόνισε χαρακτηριστικά.

«Εμείς προχωρήσαμε ένα βήμα παραπέρα και είπαμε να κάνουν τον διαγνωστικό έλεγχο γιατί επιβάλλεται για όλους μας» υπογράμμισε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση το έμαθε ότι υπήρχε σχετική απόφαση της Ιεράς Συνόδου μετά το σάλο που είχε προκύψει από την ανακοίνωση των μέτρων και ζήτησε να το αποτυπώσουμε απλά και εγγράφως όπως ανέφερες.

«Ήταν στο πρόγραμμά μας να γίνει και εμείς προχωρήσαμε όπως έπρεπε να γίνει « είπε ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου αποκαλύπτοντας πλήρως τα επικοινωνιακά παιχνίδα της κυβέρνησης.

Σχετικά Άρθρα