Εξαδάκτυλος κατά Επιτροπής Εμβολιασμού: “Δεν καταλαβαίνουμε γιατί καθυστερούν οι αποφάσεις για την τρίτη δόση…”

 Εξαδάκτυλος κατά Επιτροπής Εμβολιασμού: “Δεν καταλαβαίνουμε γιατί καθυστερούν οι αποφάσεις για την τρίτη δόση…”

Κριτική για την καθυστέρηση αποφάσεων από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, αναφορικά με τη χορήγηση της 3ης δόσης εμβολίου στους υγειονομικούς κατέθεσε μιλώντας στη Ναυτερμπορική ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου – ΠΙΣ και μέλος της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «έπρεπε ήδη να έχει ξεκινήσει ο εμβολιασμός με 3η δόση, το ζητάμε εδώ και καιρό. Η καθυστέρηση από τη Επιτροπή Εμβολιασμών δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί υπάρχει, δεν την καταλαβαίνουμε. Πρέπει τόσο σημαντικές αποφάσεις να λαμβάνονται άμεσα».

Αναφερόμενος στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας αυτή τη στιγμή είπε ότι διαφαίνεται μια σταθεροποιητική τάση στα κρούσματα και αυτό είναι θετικό γιατί είχαμε αντίθετες προβλέψεις με έναυσμα την επιστροφή των πολιτών από τις διακοπές. Η Θεσσαλονίκη για παράδειγμα καταγράφει περισσότερα κρούσματα από την Αττική, ευτυχώς όμως η κατάσταση είναι και εκεί ελεγχόμενη. Ωστόσο, τόνισε ότι δεν πρέπει να εφησυχάσουμε, αλλά να τηρούμε αυστηρά τα μέτρα γιατί η κατάσταση μπορεί ανά πάσα στιγμή να αλλάξει. Επιπλέον, όπως είπε, πρέπει οι προσπάθειες όλων να στραφούν στην περαιτέρω αύξηση των εμβολιασμών.

Δημοσκόπηση Alco : Κλείνει η ψαλίδα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Παραμένει διψήφια η διαφορά

Θετικό πρόσημο σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΙΣ, αποτελεί το γεγονός ότι δεν είναι τρομακτικός ο αριθμός των θετικών παιδιών που προέκυψαν από τα πρώτα τεστ και ότι τα παιδιά που ανιχνεύθηκαν δεν μπήκαν καν στις τάξεις οπότε τα υπόλοιπα είναι ασφαλή. «Σε συνδυασμό με τον εμβολιασμό πιστεύω ότι θα έχουμε καλά αποτελέσματα» τόνισε ο κ. Εξαδάχτυλος.

Τέλος, αναφερόμενος στην μετάλλαξη Δ και κατά πόσο μας ανησυχεί η επικράτησή της είπε, ότι ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι θα επικρατούσε και ότι γίνονται προσπάθειες να αντιμετωπισθεί η όλη κατάσταση επιτυχώς, ενώ η Μ φαίνεται ότι δεν είναι πιο μεταδοτική γι’ αυτό και ο Π.Ο.Υ. τη δίνει ως πιο ενδιαφέρουσα για παρατήρηση όχι ως πιο επικίνδυνη.