Εμπλοκή με την ταφή του Μίκη- Oργισμένη αντίδραση της Μαργαρίτας:”Είναι μόνο δικός μας ο μπαμπάς”- Τι λέει η Παγκρήτιος- Την δευτέρα η απόφαση δικαστηρίου

 Εμπλοκή με την ταφή του Μίκη- Oργισμένη αντίδραση της Μαργαρίτας:”Είναι μόνο δικός μας ο μπαμπάς”- Τι λέει η Παγκρήτιος- Την δευτέρα η απόφαση δικαστηρίου

Ενδοοικογενειακή διαμάχη ξέσπασε στην οικογένεια του Μίκη Θεοδωράκη για τον τόπο της ταφής του.

Εν τω μεταξύ ο εκπρόσωπος της Παγκρητίου Ένωσης Φίλων Μίκη Θεοδωράκη Μανώλης Φραντζεσκάκης, μιλώντας σήμερα στον Realfm και στους Σεραφείμ Κοτρώτσο και Πάνο Αμυρά, επισήμαναν πως αναμένουν την απόφαση της δικαιοσύνης τη Δευτέρα, στα ασφαλιστικά μέτρα που υποβλήθηκαν προκειμένου να γίνει πράξη η επιθυμία του εκλιπόντος που είχε ζητήσει να ταφεί στον Γαλατά Χανίων.

Η εμπλοκή ξεκίνησε από την προσπάθεια της κόρης του Μίκη, Μαργαρίτας, να αναιρεθεί η επιθυμία του πατέρα της επικαλούμενη οικονομικούς λόγους και να γίνει η ταφή στο Βραχάτι Κορινθίας όπου ήταν το εξοχικό σπίτι της οικογένειας.

Χθες, με παρέμβασή του ο γιος του Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργος, με μια λιτή φράση μέσω facebook, ζητούσε να τηρηθεί η επιθυμία του μουσικοσυνθέτη, δηλαδή να ταφεί στα Χανιά.

Αργά το βράδυ και ο εγγονός του Μίκη Θεοδωράκη, Αλέξανδρος, επίσης με ανάρτησή του έκανε λόγο για σεβασμό της επιθυμίας του

Η ανάρτηση ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, καθώς η Μαργαρίτα Θεοδωράκη απάντησε (μέσω του newsit) απευθυνόμενη στον Αλέξανδρο καθώς για οικονομικούς λόγους επιθυμεί να ταφεί ο πατέρας της στο Βραχάτι.

Πήραν πίσω το τριήμερο πένθος κατά το ήμισυ για τον Μίκη Θεοδωράκη – Αναστάτωση σε Δήμους για εκδηλώσεις

Η δήλωσή της είναι η ακόλουθη:

«Δεν έβαλες στην ανάρτησή σου όλο το κείμενο τελικά; Δεν είναι σωστό, με αφήνεις πάλι μόνη μου. Είμαι πάλι μόνη μου. Μόνη μου! Στην Κρήτη δεν θα πάω, μην έρθει κανένας γιος μου. Θα πάμε μετά οι 5 μας μοναχοί. Χωρίς κανένα τσιμπούρι. Θέλω να με ακολουθήσετε. Ο παππούς θα είναι πάντα εκεί και θα μας περιμένει. Όχι τώρα με τους βρυκόλακες. Μονάχοι μας. Μας παίρνουν τον παππού, αλλά θα πάμε να τον βρούμε μονάχοι μας. Όταν θα έχουμε ένα Lear Jet θα πετάμε καθημερινά και θα τον ανταμώνουμε. Τώρα μια φορά, αλλά μοναχοί. Μην ακολουθείτε τους βρυκόλακες. Σύντομα θα χαράξει η μέρα, θα βγει λαμπερός ο ήλιο και θα τους κάψει όλους. Είναι μόνο δικός μας ο μπαμπάς. Δεν μπορεί κανείς να μας τον πάρει! Τώρα δεν πρέπει να τον πλησιάσουμε με μειάσματα. Οι φανφάρες τους και οι αποχαιρετιστήριοι λόγοι τους χωρίς την έγκρισή μας θα μας φέρουν ακατάπαυστο εμετό. Μην κάνετε τίποτα. Τον πήραν από την αγκαλιά μας οι ψεύτες και οι κάπηλοι!».

Η ανάρτηση του Αλέξανδρου Θεοδωράκη – Παπανγγελίδη που προκάλεσε την απάντηση της Μαργαρίτας, είναι αυτή:

Η κόρη του μεγάλου δημιουργού επανήλθε με μία επιθετική ανακοίνωση, μεταφέροντας μήνυμα που της έστειλαν στο facebook, επιβεβαιώνοντας το βαρύ κλίμα που υπάρχει στην οικογένεια σχετικά με τον τόπο ταφής:

Η ανάρτηση της:
Με τσιμπούν και με ματώνουν αδυσώπητα τσιμπούρια.
Μου ρουφούν το αίμα.
Όμως η καρδιά μου είναι γεμάτη από το αίμα του πατέρα μου!
Τι να καταφέρουν;
Σήμερα στην τρομερή Κομοτηνή με την Πέγκυ Ζήνα και τον Παναγιώτη Πετράκη.
Νάσαι πάντα καλά λαέ της Κομοτηνής!
Μας εκτόξευσες.
Χείμαρρος τεράστιος πετούσε ο μπαμπάς πάνω από την Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» κι άπλωνε προστατευτικά τα χέρια του.
Αύριο και μεθαύριο στον ιερό ναό του Ορφέα στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων. Με τον Δημήτρη Μπάση, την Ρίτα Αντωνοπούλου, τον Παναγιώτη Πετράκη και την Σαββέρια Μαργιολά.
Νάσαι καλά λαέ της Θράκης!
Μεθαύριο Δευτέρα στην Ξάνθη την πόλη του αγαπημένου φίλου του μπαμπά Μάνου Χατζιδάκι. Με τον Βασίλη Λέκκα και την Σαββέρια Μαργιολά.
Νάσαι καλά λαέ της Θράκης!
Στη συναυλία χορεύω ζεϊμπέκικο και κοιτώ μέσα στη ψυχή του πατέρα μου.
Νάστε καλά άνθρωποι όλης της Οικουμένης!
Με τσιμπούν τα τσιμπούρια.
Ορμούν πάνω στο βαρύ μεγάλο σώμα μου…
Τα τσιμπούρια θα πέσουν από το κορμί μου.
Θα εξαφανιστούν.
Βασανιστικά παράσιτα.
Κάνω υπομονή.
Καληνύχτα.
4:30:
Δεν μπορώ να κοιμηθώ στριφογυρνούν όλα γύρω μου και θέλω να σου γράψω τις σκέψεις μου.
Μαργαρίτα μου
Μέχρι να κοιμηθώ δεν μπορούσα να ησυχάσω με όλο αυτό που σου έχει συμβεί. Το σκέφτηκα πολύ καλά και θέλω να σου πω ότι αυτός που φεύγει δεν μπορεί να έχει καμιά επιθυμία πλέον. Επιθυμία μπορεί να έχει μόνο η οικογένεια. Σου εύχομαι να σε βοηθήσει ο θεός και ο μπαμπά σου να βρεθεί εκεί που επιθυμείς εσύ και τα εγγόνια του. Σ’ αγαπώ πολύ και είμαι δίπλα σου.
5:41:
Σ´ ευχαριστώ πολύ. Τώρα με κατάλαβες τελείως. Τώρα με νοιώθεις.