• 19 Σεπτεμβρίου, 2021

Πήραν πίσω το τριήμερο πένθος κατά το ήμισυ για τον Μίκη Θεοδωράκη – Αναστάτωση σε Δήμους για εκδηλώσεις

 Πήραν πίσω το τριήμερο πένθος κατά το ήμισυ για τον Μίκη Θεοδωράκη  – Αναστάτωση σε Δήμους για εκδηλώσεις

Η κυβέρνηση δια του πρωθυπουργού ανακοίνωσε τριήμερο Εθνικό Πένθος για το θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη. Ενώ αρχικά ανακοινώθηκε από το αρμόδιο υπουργείο των Εσωτερικών, για μεσίστια έπαρση σημαίας σε όλα τα δημόσια κτήρια και την αναστολή δημόσιων εορταστικών εκδηλώσεων, στη συνέχεια αναίρεσαν το δεύτερο σκέλος!

Συγκεκριμένα, με δεύτερη ανακοίνωσή του του ΥΠΕΣ έκανε γνωστό ότι, τελικώς, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, με αφορμή την κήρυξη από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη τριήμερου εθνικού πένθους για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη και λαμβάνοντας υπόψη τις διατάξεις του νόμου 851/1978 «Περί της Εθνικής Σημαίας, των Πολεμικών Σημαιών και του Διακριτικού Σήματος του Προέδρου της Δημοκρατίας» αποφάσισε (ΜΟΝΟ) τη μεσίστια έπαρση της Σημαίας σε όλα τα δημόσια κτήρια από την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου έως και το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου.

Ως εκ τούτου, το τριήμερο εθνικό πένθος θα περιοριστεί μόνο στις μεσίστια έπαρση της σημαίας, ενώ οι εορταστικές εκδηλώσεις θα συνεχιστούν κανονικά.

Αυτό βέβαια προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση σε εκδηλώσεις σε διάφορους Δήμους σε όλη την Ελλάδα, καθώς πολλοί ήταν αυτοί που αναγκάστηκαν να ματαιώσουν συναυλίες και να τις μεταθέσουν σε άλλες ημερομηνίες, με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη αναστάτωση.